Skadeuppdatering inför premiären
Skadeläget i truppen börjar ljusna så sakteliga, med ett par undantag.

Skadeuppdatering inför premiären

På söndag tävlingsdebuterar 2021 års upplaga av Djurgården mot Brage efter en försäsong som präglats av en del skador. Forum 1891 tar en närmare titt i sjukstugan och på när de olika spelarna kan vara tillbaka.

Wallenborg borta upp till ett halvår
Under fredagens öppna träning lämnade naprapat Kalle Barrling en uppdatering kring skadeläget i truppen. Barrling var förtegen kring Axel Wallenborg, som tvingades bryta träningsmatchen mot gamla klubben BP efter att ha dragit axeln ur led.

Senare under fredagen gick klubben ut med beskedet att Wallenborg nu tvingas till operation och blir borta fyra–sex månader. Det är tredje gången på ett år som Wallenborg drar den strulande axeln ur led och bedömningen är nu att en operation är nödvändig för att få ordning på problemen. Tungt förstås för Wallenborg, som ovanpå en längre rehabperiod riskerar att bli akterseglad i kampen om vänsterbacksplatsen.

Tre namn snart tillbaka
En annan försvarare som skadade sig under en försäsongsmatch är Isak Hien, som fick utgå i det kylslagna mötet med Akropolis med en bristning i baksidan av låret. Muskelskadan måste rehabas i sex-åtta veckor och Hien kör just nu på i gymmet, enligt Barrling.

I förra veckan fick Elliot Käck börja träna med boll efter att ha tillbringat försäsongen i gymmet. Denna vecka börjar han köra med övriga laget och kommer att öka belastningen enligt en individuell plan. “Käcken” berättade nyligen i en intervju för Djurgårdsfamiljen om hur han i fjol hämmades av knäproblem och hade svårt att göra sig själv rättvisa. Ett skräddarsytt försäsongsupplägg med löpande besök hos en knäexpert i Uppsala ska nu förhoppningsvis bära frukt. Enligt Käck själv känns kroppen nu “väldigt bra” och förhoppningen är att han ska kunna spela i någon av gruppspelsmatcherna i cupen, även om han inte är aktuell mot Brage.

Elias Andersson har inte kunnat vara med och spela försäsongsmatcher, men är nu igång med boll. Om allt går bra börjar han i likhet med Käck köra med laget denna vecka.

Ljusning för Nyholm – tystnad kring Berg
Det har florerat rykten både i supporterled och i media om att Erik Berg kan tvingas avsluta karriären på grund av sina återkommande skadeproblem – och att han och Djurgården nu diskuterar att bryta kontraktet. Klubbledningen har inte velat bekräfta detta och Barrling hade inte heller något nytt att berätta om Berg, som kör på med ett “eget upplägg”.

När det gäller mittbackskollegan Jesper Nyholm kunde Barrling vara mer konkret. Nyholm tvingades som bekant till en mindre operation i slutet av januari för att komma till rätta med en sedan tidigare stelopererad tå. Ingreppet görs för att Nyholm ska slippa smärta och andra effekter efter träningar och matcher men kräver en tids postoperativ rehab. Som det ser ut kommer Nyholm att vara tillbaka på planen någon gång i april.

Redaktionen2021-02-15 14:41:00

Fler artiklar om Djurgården