Skön borta seger mot Syrianska Kerburan
AIK spelaren Robin Quaison ordnade en snabb kvittering Foto: Magnus Neck

Syrianska Kerburan - Väsby United 1 - 3 (1-3)

Denna söndag den 7 augusti styrdes kosan mot Västerås för en match mot hemmalaget Syrianska Kerburan på eleganta Swedbank Park.

Dem sista veckornas solsken hade bytts ut mot en regntung himmel när matchen startade 18.00.

Det kunde inte ha börjat sämre än det gjorde för Väsby, redan i tredje min ådrog sig David Fällman gult kort och straffspark för hemmalaget, en straff som Mattias Bulun satte i mål utan krusiduller
och 1-0 underläge var ju inte precis den början som Väsby hade hoppats på.

Väsby kom dock igen och redan i 7:e min var det kvitterat, Robin Quaison kom fri och förvaltade friläget på bästa sätt till 1-1 när han slog in bollen bakom hemma målvakten Sivad Assad.
Daniel Sundgren var det som spelade fram Robin.

Uppeldad av framgången kom Väsby i nya anfallsvågor och i 12 min hittade Sal Robarteh fram med en fin passning till Jakob Ericsson som sprang igenom och dundrade in 1-2 med ett otagbart skott.

Ett par min senare fick  Thomas Thudin i Väsby målet visa sig på styva linan då han elegant räddade ett fint avslut av Sebastian  Sallanto.

Med ett par min kvar av halvleken kunde Väsby öka på till 1-3 genom Osman Sow som stötte in bollen från nära håll.

Andra halvlek slutade mållös och Väsby kunde inkassera en ny seger mot Kerburan som hade en del farligheter under andra halvlek.

Till bäste spelare utsåg hemmalaget Väsbys forward Bryan Massa, så den fina formen tycks sitta i ännu ett tag.

Nu väntar en ny tuff utmaning på hemmaplan inkommande lördag kl 14.00 då formstarka Dalkurd FF kommer på besök. Nio matcher i rad utan förlust ståtar Borlänge laget med.

Startelvan - Thomas Thudin - Jonatan Lundevall - Emil Skogh - Robin Palacios (87) - Robin Quaison (72) - Bryan Massa - Osman Sow - Sal Jobarteh - Daniel Sundgren - Jacob Ericsson (90) - David Fällman (K)

Ersättare - Victor Elvström (Mv) - Victor Forsell - Daniel Ålund (90) - Adam Modin (87)- Eyasu Alemayehu (72)

Domare: Nermin Cisic - Publik: 498