Skön trepoängare mot Ljungskile SK
Omar Eddahri gjorde sitt tredje mål i dagens match mot Ljungskile SK

Lördagens hemmamatch på Skytteholms IP mot gästande Ljunkskile SK blev en jämn uppgörelse. En bra första halvlek bäddade för tre hemmapoäng. Resultat: AFC United - Ljungskile SK 1 - 0 (1-0)

Fint vårväder rådde över "Skyttan" när matchen gick igång på eftermiddagen. Efter bara tre min spel kom första målchansen på ett Othman El Kabir inlägg, ingen nådde dock bollen som rann ut över linjen.
AFC fortsatte med piggt och rappt spel som gav utdelning i 17:e min. Ett Buya Turay inspel skapade kaos i LSK försvaret och Omar Eddahri var blixtsnabbt framme och stötte in bollen över mållinjen. Omars tredje mål i serien.
22:a min hade El Kabir en riktig stänkare knappt över målet, avlossad från 20 meter. Spelet jämnade ut sig under resten av halvleken, Buya Turay var mycket nära att öka på målskörden i halvlekens sista minut. En halvlek med rättvis ledning med mersmak av AFC. 5-2 i avslut på mål (9-5 totalt) talar för det rättvisa resultatet.
Det lilla som LSK skapade under senare delen av halvleken tog en säkerheten själv, Joshua Wicks hand om.

Ett annat LSK kom ut till andra halvan fast förvissade om att vända på steken. En säker Josh och minst lika säker fyrbackslinje höll undan för LSK som tryckte på mycket högre upp i banan än under första halvlek.I 58:e min hade AFC ett fint avslut på ett av många El Kabir inlägg.
I 75:e min kunde AFC ha avgjort, på en hörna fick Tristan Bowen perfekt träff med skallen, men ett LSK huvud dök upp på mållinjen och fick bort bollen.
— Vi hade för bråttom att avgöra i andra halvlek, men en klart godkänd första halva var det, tyckte headcoachen Özcan Melkemichel.

Josh lugn och fin i målet, plockade ned inläggen ungefär som fallfrukt.
Fyrbackslinjen kan ju knappast spela bättre än dem gjorde då motståndarna fick vända hem med 0 gjorda mål.
Mittfältet gjorde vad dem skulle, höll bort farliga LSK uppspel på ett fint sätt.
Firma Otman&Omar var ju inblandad i alla farligheter, bl.a. Omars segermål, där dock Buya Turay hjälpte till på ett bra sätt.
Nu väntar en svår bortamatch mot topplaget IK Sirius på Studenternas i Uppsala. Vi ses där!

Domare: Magnus Lindgren
Bollpojkar: AFC P-02