Skövde lånar målvakt från IFK Norrköping

Skövde lånar målvakt från IFK Norrköping

Med både Markus Fröjd och David Engelbrektsson på skadelistan så har Skövde AIK's sportchef behövt agera snabbt. Under tisdagen presenterade klubben att Otto Lindell ansluter på ett lån som sträcker sig över resten av säsongen.

Markus Fröjd har under många år dragits med ryggproblem som besvärat honom till och ifrån, och fick därför avstå matchen mot VSK. När sen även David Engelbrektsson blev tvingad att utgå tidigt i andra halvlek fann Skövde AIK sig i prekärt läge där målvaktstränaren, Mirza Kalijundzic, fick ta på sig målvaktsdressen för första gången sen 2017. 

För att stärka upp målvaktssidan har Skövde AIK lånat in IFK Norrköpings reservmålvakt Otto Lindell. Otto har gjort resan genom fotbollsskola, akademi och ända upp till Pekings A-lag där han än så länge stått noterad för ett inhopp. Utöver att ha suttit på bänken i Allsvenskan har han även representerat IF Sylvia och IFK Norrköpings U21.

Trots att han anlände till Skövde vid lunchtid och presenterades under eftermiddagen så skulle det inte dröja länge innan den fotbollsintresserade i Skövde hade möjlighet att se honom spela. För redan klockan 17 stod han mellan stolparna på Södermalms IP när Skövde AIK's U21 tog emot Elfsborg i en match som de rödklädda vann med 1-0. Otto startade matchen och stod för en stabil insats i målet innan han blev utbytt infr andra halvlek. 

Med Ottos ankomst har Skövde AIK en sund konkurrenns mellan tre mycket bra målvakter när David och Markus väl är redo för spel igen.

Simon Lindgrenilovebarca972023-08-08 22:34:41
Author

Fler artiklar om Skövde AIK