Lagbanner
Eftersnack med Linderoth: "Vi gjorde inte det vi pratade om innan"

Eftersnack med Linderoth: "Vi gjorde inte det vi pratade om innan"

Skövde AIK har fått en tung start på Superettan 2023 och mäktar hittills med en poäng av nio möjliga. Efter 2-0-förlusten i Landskrona i helgen har vi fått ett eftersnack med huvudtränaren Tobias Linderoth.

Hur vill du summera matchen i Landskrona?
- I matchen mot Landskrona så gjorde vi inte det vi pratade om innan och att det var en ovana med att spela på gräs igen syntes. Vi förlorade för mycket dueller och andrabollspel, spel som det blir mer av på naturgräs.

Tuff start med bara en poäng av nio möjliga inledningsvis. Hur är känslan i truppen?
- Vi är besvikna över senaste matchen såklart, men vi tror ändå att vi har ett lag och en trupp som gör att vi kan vinna matcherna. Det har varit jämna matcher inledningsvis, men vi behöver jobba ännu hårdare för att få över marginalerna på vår sida. Vi behöver bli bättre och jobba ännu hårdare i båda straffområdena.

Försvarsspelet har varit något du varit missnöjd med i tidigare intervjuer, hur jobbar ni där för att få till förändring?
- Vi jobbar hårt under veckorna med att bli bättre i allt. Har jobbat hårt med försvarsspelet kollektivt, men också individuellt. Vi behöver bli mer rejäla i allt vi gör, tycker jag.

Nästa match är återigen på bortaplan och då väntar Östersund. Hur ser du på den uppgiften?
- Ja, vi har vant oss att jag inte spela på hemmaplan nu, haha. Skämt åsido, vi har haft två hemmamatcher i år totalt och med tanke på att vi fick spela hemma, men på Borås Arena... Då räknar jag in alla matcher i år. Att vi inleder med fyra bortamatcher måste ju vara väldigt speciellt i fotboll. Östersund är en speciell resa och väldigt långt att resa... men vi har goda minnen därifrån från förra året.

Matchen spelas på måndag kväll med avspark 19:00. Hur ser veckan ut inför match?
Vi tränar på bra hela veckan. Sen åker vi upp efter träningen på söndag. Har en uppladdning hela dagen inför matchen på måndag och sedan åker vi hem på tisdagen, så det blir en tredagars resa, avlutar Linderoth. 

TV: TOBIAS LINDEROTH OM MÅLET FÖR SÄSONGEN

Johan Videll@johan_videll2023-04-17 22:27:00
Author

Fler artiklar om Skövde AIK