Inför: Skövde AIK - Degerfors IF

Då var det äntligen dags igen. En vecka senare så är det match i Svenska Cupen och denna gång så är det Degerfors som står på andra sidan.

Ja det var ju inte längesen lagen möttes och nu ska det alltså spelas match mellan dom två röda lagen sinsemmelan igen. Matchen senast lagen möttes var som bekant den första träningsmatchen för Skövde medans Degerfors redan hade spelat en match. Detta syntes på spelet. Under stora delar av matchen var det långsamt spel från båda håll och en hel del passningar som borde ha suttit gjorde inte det. Mer ska vi kunna förvänta oss från båda sidor denna gången. Skövde kommer från en rejäl genomkörare förra veckan mot mesta mästarna Malmö medans Degerfors fick en lugnare öppning då man åkte upp till Luleå för spel i Arcushallen. En match som man bekvämt vann efter två tidiga mål i andra halvlek. Skövde kommer som sagt från en rejäl genomkörare. Efter första 20 minutrarna mot regerande cupmästarna Malmö såg det mörkt ut och det såg ut som det skulle rinna iväg rejält efter 2-0 men dom rödvita höjde sig och lyckades också skapa några chanser som hade kunnat skapa lite nerv inför slutet men så blev det inte utan det stannade på 2-0.

I en intervju med Skövde AIK play säger tränare Tobias Linderoth att laget gjorde en bra match mot Malmö om man bortser från dom första 10-15 minutrarna då man hade alldeles för mycket respekt för motståndarna. Han anser också att laget gjorde en väldigt bra prestation mot Degerfors i träningmatchen tidigare i år. Ett bra försvarspel och en hel del skapade chanser framåt förklarar han den prestation. Nu tror han dock på ett mer stängt degerforsförsvar och att laget inte kommer få lika mycket gratis som man fick i den matchen. En uppdatering om truppläget fick vi också, Linus Mattsson har inte repat sig än från sin skada och Samuel Sörman är fortsatt sjuk. För övrigt så är Hampus Söderström avstängd efter rött kort mot Malmö.

Tråkigt nog kommer vi inte får se Gustav Granath spela för Degerfors då han har ådrog sig en skada mot IFK Luleå