Borås Arena, 2023-04-09 17:00

Skövde AIK - Jönköpings Södra

Inför Skövde AIK - Jönköping Södra

En något bitter bortapremiär i Göteborg är avklarad. Nu vankas det hemmapremiär och folkfest på ett välbefolkat Södermalms IP... var åtminstone det man drömde om fram tills torsdag eftermiddag när beslutet kom att matchen flyttas till Borås. Men det blir inte alltid som man tänkt sig och då är det bara att ställa om

Seriepremiären är avklarad med allt vad det innebär. Trots en robust slutforcering av SAIK så lyckades dem inte spräcka nollan och efter 90 minuter stod det 1-0 på resultat-tavlan effter att Utsikten tog ledningen i den 69e minuten genom Erik Gustafsson.

Imorgon är det Jönköping Södra som står för motståndet när SAIK spelar sin första "hemmamatch". För trots kommunens bästa försök fick inte planen godkänt av förbundet vilket betyder att klubben tvingas flytta matchen till Borås Arena. Jönköping kommer till atchen med 0-0 med sig från premiären mot Örebro. J-Södra, likt Skövde, lyckades skapa ett flertal målchanser i slutet av sin första match mot Örebro utan att få bollen över linjen. Skillnaden i den matchen var att J-Södra heller inte släppte in några mål.

Denna match blir något av en värdemätare, då det är två lag som av många experter tippas att fightas nere i botten. En av de främsta anledningarna till att Jönköping tippats nere i botten är kontinuitet, eller snarare av bristen av den samma. 14 spelare har lämnat och lika många nya spelare har tagits in. Lägg därtill en trasslig ekonomi som hänger över klubben som ett orosmoln.

Det är en intressant match som väntar oss imorgon på Borås arena, där båda lagen hoppas på att ta årets första seger.