Lagbanner
Intervju med nyförvärvet Hampus Södertröm

Intervju med nyförvärvet Hampus Södertröm

Hampus Söderström är ett nytt namn i årets upplaga av SAIK och honom har vi fått en pratstund med - möt Hampus Söderström, Skövde AIK's nya frisparksskytt!

Skövde AIK har plockat in 22-årige Hampus Söderström, närmast från Sollentuna i Ettan Norra. I denna intervju som vi fått göra med nyförvärvet berättar han bland annat om varför det blev Skövde som nästa anhalt i karriären, men också om vad han och laget har för mål inför den kommande säsongen.

Först, välkommen till Skövde AIK! Hur känns det att vara här?
- Känns otroligt roligt att vara här!

Vilka är dina första intryck av klubben?
- Mina första intryck är att klubben känns väldigt familjär och en klubb där man verkligen kan utvecklas. 

Berätta lite om din karriär hittills, vilka klubbar har du spelat i?
- Startade min karriär i en klubb som heter Ösmo, där spelade jag tills jag blev 13 år gammal då jag började i Hammarby och spenderade 7 år där i akademin och sedan vidare till IK Frej. Där efter drog jag utomlands till Vitryssland och provade lite, men efter lång skadeperiod så vände jag hem igen och spelade förra året i Sollentuna FK.

Vitryssland är inte det vanligaste landet att flytta till som fotbollsspelare... Hur gick den flytten till och vad var det som lockade där?
- Jag hade haft en bra säsong 2020 och det fanns mycket intresse. Sen fick jag höra att en klubb från Vitryssland var väldigt intresserad av mig. Dom hade en tydlig plan och dom visade verkligen att dom ville ha mig. Så tyckte det lät väldigt spännande och det var kul att få prova något nytt.

Du sa att du vände hem efter en lång skadefrånvaro, vad var det som hände? Den förra säsongen har jag hört att du kom upp i 30 matcher för Sollentuna i Ettan Norra, så kroppen är uppenbarligen bra igen, men kan du berätta om skadan och hur tankarna gick när det var som kämpigast?  
- Ja, jag bröt foten på försäsongen vilket satte sina spår för resten av säsongen 2021. Men jobbade stenhårt med min rehab och fysiken så kändes väldigt kul att få så många matcher! Jag gräver inte ner mig svinmycket över skador, det är sånt som händer, alla går igenom det någon gång i sin karriär så det är bara att acceptera läget och jobba så hårt man kan för att komma tillbaka igen.

Varför blev det Skövde AIK för dig? 
- När jag fick höra att Skövde var aktuellt blev jag glad, har sett många spelare utvecklas bra här, en fantastisk tränare som jag tror jag hjälpa mig i min utveckling, sen känner jag att Skövde har något spännande på gång och tror stenhårt på att detta är en klubb som kommer konkurrera om höga tabellplaceringar i år och framöver.

Jag tolkar detta som att du ser fram emot att få jobba under ledning av en ledare som Tobias Linderoth. Hur mycket betyder det att han är din nya tränare och kan man säga att han var något som avgjorde ditt klubbval?
- Det ska bli väldigt kul att få honom som tränare. En stor profil inom svensk fotboll och dessutom spelar jag på samma position som han gjorde så jag kommer kunna lära mig mycket av honom och förhoppningsvis utvecklas ytligare som fotbollspelare.

Känner du någon i laget sedan tidigare?
- Jag vet bara vem Samuel Sörman är, känner honom via några gemensamma vänner.

För de som inte hunnit se dig spela än, vem är du som fotbollsspelare? 
- Som fotbollsspelare är jag en box till box spelare (mittfält). Är duktig på att vinna boll och har ett bra tillslag.

Vad har du för mål inför säsongen, både individuellt men också med SAIK?
- Mitt mål i år är att komma så bra till med Skövde som möjligt i serien, sen hoppas jag på att ta ytligare kliv som individuell spelare.

Vågar du ge oss en placering, vad är lagets interna mål? Fansen drömmer såklart om en lika stark säsong som i fjol och gärna bättre, är det Allsvenskan i sikte eller hur lyder snacket hittills av det du hunnit snappa upp?
- Oj, väldigt svårt att sia om hur det kommer gå... men jag ser att vi har en stark trupp med många hungriga unga spelare som vill vinna matcher. Så vi kommer såklart kriga allt vi kan för att få så många poäng som möjligt denna säsong.

Innan vi avslutar, vem har lärt dig skjuta frisparkar?
- Haha! Många timmars träning har lärt mig ett och annat om frisparkar.

Här ett klipp från 2020 som spridit sig i sociala medier sedan det stod klart att Söderström ska få Södermalms IP som sin nya hemmaarena.
 

Johan Videll@johan_videll2023-01-06 22:03:13
Author

Fler artiklar om Skövde AIK