Lagbanner
Krönika: "Längtan efter seriestart"

Krönika: "Längtan efter seriestart"

1 april sparkar Superettan 2023 igång, men för Skövde AIK är det premiärdags först dagen efter och då väntar Utsikten på bortagräs. Efter succéåret i fjol så ska det bli ruggigt spännande att se vad detta fotbollsår har att erbjuda och just nu är längtan efter seriestarten enorm!

Skövde AIK var i fjol nykomlingar i Superettan och det höll på att bära riktigt, riktigt långt. Med 30 matcher spelade så slutade laget på 44 poäng och med den poängskörden var det endast fyra poäng upp till en allsvensk kvalplats. 
Målskillnaden slutade 40-39 och resultatraden elva vinster, elva kryss och åtta förluter. Vad väntar 2023? Förhoppningsvis något liknande! 

Det är just nu en enorm längtan efter seriestart och jag är ruggigt taggad på att se vad laget har att erbjuda den här säsongen. I fjol stod de som sagt för en riktigt stark säsong under debutåret i Superettan och nu kliver de snart in i en ny sådan och känslan är att det kommer bli en tuffare resa i år än i fjol. Som nykomlingar hade man egentligen ingen press på sig utan man tog Sveriges näst bästa serie med storm, även om det från många andra håll haglade kritik mot spelstilen så var resultaten talande.

Skövde hotade om en plats till Allsvenskan och det som nykomling. 
Wow, vem hade trott det inför Superettan 2022? Inte många.


Utsikten är första testet för årets upplaga av Skövde AIK. Båda mötena med detta Göteborgs-lag i fjol slutade 1-1. Lagen möttes först i omgång tio och då stod fjolårets skyttekung i Skövde, Jack Cooper Love, för SAIK's mål på Bravida Arena inför 271 personer i publiken och med fem minuter kvar till 90' så kvitterade Utsikten genom spanjoren Jonathan Quintero som där och då gjorde sitt enda mål(!) för säsongen.
Dålig tajming, helt klart... 

Summa sumarum, Skövde AIK var ett topplag i fjol - det var inte Utsikten. De slutade nämligen på en elfteplats med 37 poäng på kontot och med den poängskörden var de endast två poäng på rätt sida strecket i bottenstriden. Nu går de, precis som Skövde, en intressant säsong till mötes och jag är som ni säkerligen snappat upp nu galet sugen på seriespel. 

Det är med stor spänning jag ser fram mot säsongen 2023 då det ska bli mycket intressant att följa vad laget kan åstadkomma den här säsongen. 

Johan Videll@johan_videll2023-02-23 21:55:19
Author

Fler artiklar om Skövde AIK