Lagbanner
Linderoth om tuffa säsongsinledningen: "Vi jobbar på att förstärka truppen"

Linderoth om tuffa säsongsinledningen: "Vi jobbar på att förstärka truppen"

Två poäng på sju matcher resulterar i en jumboplats. Vi har fått några ord med Tobias Linderoth om den tuffa säsongsinledningen och i denna intervju berättar han bland annat att man jobbar på att förstärka truppen, men också att man redan inför årets säsong var förberedda på att "rejält arbete" väntade fjolårets succélag.

Skövde AIK är tabelljumbo i Superettan efter sju matcher och just nu finns alltså två poäng på kontot och detta med en målskillnad på 6-14. Senaste matchen mot Gefle blev en tuff sådan, vilket också Tobias Linderoth förvarande om när vi pratades vid inför matchen då han sa att Gefle borta är "en av de tuffaste bortamatcherna" i Sverige
Gefle vann med 4-1 mot Skövde och detta trots att SAIK inledde bäst genom att öppna målskyttet (målskytt Mikael Mörk efter 13 minuter), men därefter var det ingen vidare match med Skövde-ögon sett då Gefle gjorde fyra raka mål och skickade hem SAIK med säsongens femte förlust av sju möjliga.

Detta har gjort att vi har sökt huvudtränare Tobias Linderoth för en intervju om läget, framtiden och avslutningsvis kommenterar han också truppen samt hintar om att det kan bli aktuellt att plocka in fler nya spelare för att förstärka laget ytterligare. 

Förra året blev succé och toppstrid och inför denna säsong pratade man om ”det tuffa andra året”. Vad är den största skillnaden i år jämfört med förra året?
- När vi gick in i den här säsongen så visste vi att det skulle bli ett rejält arbete. Vi vet att när vi gör det bra så försvinner våra bästa spelare från den säsongen så det var inget nytt för oss, men då blir det extra viktigt för oss är att hitta rätt karaktärer in i laget. Det är där vi är i näringskedjan och sett till de matcher vi har spelat hittills har varit med varierande kvalitet. Tycker det varit en hel del jämna matcher, men nu senast är jag väldigt besviken på prestationen.

Det har varit lite marginalerna emot i en del matcher, bland annat mot ÖSK hemma där det blev en sur förlust efter sent avgörande. Är det extra frustrerande när det är förluster ”på det sättet”? 
-  Vi är i ett läge där det studsar emot oss, det är så det funkar när resultaten inte går ens väg. Jag tror ju att man måste jobba stenhårt för att vinna över dom marginalerna på sin sida. 

Hur jobbar ni vidare härifrån och vad är det som krävs för att SAIK ska vända den negativa trenden och förbli ett lag för Superettan även nästa säsong? 
- Vi behöver hitta tillbaka till det vi varit riktigt bra på dom senaste åren i SAIK. Kanske bäst på i serien till och med och det är att tro att vi kan vinna alla matcher. Att vi jobbar stenhårt för klubbmärket och för varandra. Att vi löper mer, vinner fler dueller och att vi är jobbiga att möta. Det är så jag vill se Skövde AIK. Det tycker jag inte att jag fått tillräckligt av den här säsongen än och framförallt inte i senaste matchen mot Gefle. Det är också det vi jobbar stenhårt på nu för att få tillbaka.

Truppen, någon eller några spelare du vill lyfta fram trots det utsatta tabelläget? 
- Just nu så jobbar vi som sagt mycket med rätt attityd och karaktär på planen. En spelare som alltid visar det är Elias Lindell.

Och på tal om truppen, är den komplett nu eller hur ser ni på eventuella nyförvärv? 
- Vi jobbar på att förstärka truppen. Vi vill ha in spelare som har kvalitet och som är villiga att jobba stenhårt för laget. Det letar vi alltid efter, avslutar Linderoth.
 

Johan Videll@johan_videll2023-05-18 21:27:00
Author

Fler artiklar om Skövde AIK