Lagbanner
Mikael Lindgren inför premiären: "Äntligen sätter det i gång"

Mikael Lindgren inför premiären: "Äntligen sätter det i gång"

På söndag inledes Superettan 2023. För Skövde AIK är det bortamatch direkt och matchen spelas på Bravida Arena i Göteborg där Utsikten är motståndarlaget. Vi har fått tag i SAIK's assisterande tränare, Mikael Lindgren, och fått en pratstund med honom inför seriepremiären.

Mikael, äntligen dags för seriepremiär. Utsikten borta är första prövningen, hur är din känsla inför denna uppgift?
- Ja, äntligen sätter det i gång. Känslan är positiv och förväntansfull men samtidigt som man alltid undrar vart man står i förhållande till sina konkurrenter. 
Så med andra ord precis som det ska vara.

Läget i laget, är alla spelare friska och tillgängliga? 
- Ja, med största sannolikhet. Vi har fått några skador de senaste matcherna men det bör inte vara några problem inför premiären.

Hur kommenterar du försäsongen? 
- Tuff och samtidigt mycket givande. Annorlunda på så sätt att vi redan haft tre tävlingsmatcher.
Sammanfattningsvis så har vi varit stabila och haft ett bra grundspel mot tufft motstånd (Allsvenskt motstånd i fyra matcher) Det vi sliter lite med är att inte det helt oviktiga att göra mål samt utveckla försvarsspelet i eget straffområde.
Mycket i vårt spel har utvecklats om man jämför vart vi stod i samma läge 2022. 

I fjol tog ni den här serien med storm och var med och slogs om topp tre-placering. Vad är målsättningen inför årets säsong? 
- Vi har inte diskuterat något resultatmål. Vi vet att marginalerna är mellan topp och botten är väldigt små. Vi fokuserar på maximal prestation i varje match och tittar i tabellen mot slutskedet. Vi har inte råd att höja blicken mer än så. Precis som vi gjorde förra året.

Jack Cooper Love har lämnat och hans insatser i SAIK-tröjan i fjol var utomordentligt bra. Om du får utse årets skyttekung i Skövde AIK, vem blir det då?
- Det kommer att stå mellan Yoann, Emil och Darrell. Mer diplomatiskt svar än så kan det inte bli.

 

Johan Videll@johan_videll2023-03-28 22:07:50
Author

Fler artiklar om Skövde AIK