Lagbanner
Officiellt: Friberg lämnar SAIK

Officiellt: Friberg lämnar SAIK

Under söndagskvällen blev det till slut officiellt: Gustav Friberg lämnar Skövde AIK för spel i Allsvenskan med Halmstad BK.

Vi har tidigare rapporterat om att Gustav Friberg varit på plats i Halmstad där han gjorde ett besök i sin nya klubb HBK när de genomförde årets första träning på Örjans Vall. Där och då var det bara spekulationer och med tanke på att Friberg fortfarande dras med en skada så var det inte helt glasklart att Halmstad BK skulle genomföra affären av ytterbacken, men denna har nu gått i lås och Friberg kommer ansluta till sitt nya lag per omgående. 

Friberg: "Fick komma ner till Halmstad och bekanta mig lite med klubben och fick med mig ett bra intryck"
Skövde AIK har offentliggjort försäljningen på sin hemsida och där har de också fått ett snack med spelaren i fokus och huvudpersonen själv kommenterar flytten från Skövde på följande sätt: 
- Det känns jättebra naturligtvis. Har ju varit på gång ett tag men nu när det äntligen är klart känns det kanon. Fick komma ner till Halmstad och bekanta mig lite med klubben och fick med mig ett bra intryck. Sen är det naturligt ett stort steg för mig men efter en tids funderande så bestämde jag mig att ta denna chansen att får konkurrera om en plats i Halmstad och allsvenskan.

Även sport- och klubbchef i Per Åstemo har lämnat en kommentar om senaste spelarförsäljingen till Allsvenskan och han kommenterar det hela så här:
- Efter en stark säsong i Superettan blir det naturligt att våra spelare blir attraktiva för klubbar i Allsvenskan. Denna gång blir det ännu en försäljning till Halmstad BK. Även om vi alla vill behålla våra guldklimpar, så är försäljningar en del av fotbollen och viktiga för att vi ska kunna fortsätta bedriva vår verksamhet. Gustav har gjort en fantastisk resa hos oss, och utvecklats snabbt till elitfotbollsspelare. Han har så mycket mer än sin spets i inkasten. Ska bli kul att fortsätta följa hans resa.

Läs mer om försäljnngen och Fribergs kommenterar på Skövde AIK's officiella hemsida

Vi passar på tacka Friberg för hans insatser i SAIK-tröjan och önskar honom lycka till i Halmstad BK och Allsvenskan! 

Johan Videll@johan_videll2023-01-15 20:41:55
Author

Fler artiklar om Skövde AIK