Lagbanner
SAIK värvar från Kalmar FF

SAIK värvar från Kalmar FF

Skövde AIK har under söndagen offentliggjort att man enats med vänsterbacken Lukas Rhöse. 22-åringen kommer närmat från spel i Kalmar FF och är från och med idag klar för spel i Skövde de två kommande säsongerna.

Lukas Rhöse är vänsterback och har den gånga säsongen tillhört Kalmar FF i Allsvenskan. Där löpte kontraktet ut nu och någon fortsättning blev det inte, vilket resulterade i att Skövde hörde av sig till den Karlstad-fostrade försvararen som nu ansluter till laget redan imorgon (måndag) då träningssäsongen för 2023 drar igång. 

Åstemo: "Väldigt roligt att vi lyckats locka till oss Lukas"
Skövde AIK's sportchef har kommenterat nyförvärvet till lagets officiella hemsida och han kommenterar sitt senaste nyförvärv så här:
- Väldigt roligt att vi lyckats locka till oss Lukas, som redan gjort två år i elitfotbollen. I Lukas får vi en vänsterback med väldigt fin fot i både uppspelsfas och vid inlägg, samtidigt som han har en extrem arbetskapacitet. Utöver detta är Lukas även en fantastisk person som kommer passa perfekt in hos oss. Ska bli oerhört spännande och se vad han kan ge för injektion i vårt spel avslutar sportchef Per Åstemo.

Även spelaren i fråga har lämnat en kommentar i samma nyhet och han säger så här:
- Detta känns jättebra! Skönt att det blivit klart. Nu ser jag fram emot att få träffa laget imorgon. Från första kontakt har jag fått en väldigt bra känsla. Det är en familjär klubb som påbörjat en spännande resa jag vill vara del utav. Det är en miljö där jag tror man utvecklas bra under en mycket bra tränare.

Rhöse beskriver sig själv som en allroundspelare med främsta styrkan i löpkapaciteten samt att han säger sig ha en fin vänsterfot.
Vi ser fram emot att följa detta nyförvärv i SAIK-tröjan och vill ni läsa mer om citat och uttalanden så finns det i nyheten på officiella hemsidan.

***

25 spelare under kontrakt - här är truppen i helhet

Markus Fröjd, David Engelbrektsson, Filip Schyberg, Aldin Basic, Gustav Friberg, Samuel Sörman, Oscar Haglund, Gustav Broman, Lukas Rhöse, Mikael Mörk, Lukas Lilja, Elmar Abraham, Oscar Lennerskog, Linus Mattsson, Hugo Engström, Armend Suljev, Elias Lindell, David Frisk, Hampus Söderström, Hannes Forsgård, Jonathan Törner, Samuel Gladh, Yoann Fellrath, Emil Bellander, Marc Agerborn
 

Johan Videll@johan_videll2023-01-08 15:26:00
Author

Fler artiklar om Skövde AIK