Lagbanner
Schyberg: "Han har inte spelat så himla mycket sen han kom hit i somras, men går in och gör det grymt bra"

Schyberg: "Han har inte spelat så himla mycket sen han kom hit i somras, men går in och gör det grymt bra"

På söndag väntar första tävlingsmatchen för året hemma på Södermalms IP då Skövde AIK tar emot IFK Luleå i den tredje och sista gruppspelsomgången av Svenska Cupen. Vi har fått en pratstund med lagkapten Schyberg inför vad som komma skall på söndag. Han hyllar en lagkamrat lite extra och poängterar vikten av att vinna söndagens match.

Årets första tävlingsmatch hemma på Södermalms IP väntar på söndag. Hittills ingen seger i cupen utan två förluster av två möjliga. Hur är känslan i gruppen efter de två inledande matcherna mot MFF respektive Degerfors?
- Skulle säga att känslan i gruppen är positiv ändå. Det är aldrig roligt att förlora, men jag tycker vi står för en väldigt bra insats senast, vilket borde resulterat i poäng åtminstone. Nu är det dags att ta årets första trepoängare, så vi är rejält laddade inför söndag.

Om du får kommentera din egen insats, hur lyder den då och vad ger du dig själv för betyg hittills?
- Jag skulle väl ge min egen insats godkänt än så länge. Det känns som jag själv är i en uppbyggnadsfas fortfarande efter att haft problem med skador en tid, men det blir bättre och bättre för varje match skulle jag säga.

Och i laget då, någon du vill lyfta fram lite extra?
- Jag tycker Hugo Engström står för en riktigt fin insats mot Degerfors. Han har inte spelat så himla mycket sen han kom hit i somras, men går in och gör det grymt bra.

Sist men inte minst, hur går det i söndagens match mot IFK Luleå?
- Det ska bli vinst på söndag, det tror jag alla i laget är överens om. All respekt till Luleå som stått upp bra mot två allsvenska lag, men det är ett lag vi ska slå. Tycker vi har presterat bra under försäsongen, men fotboll går ut på att vinna, så det är extremt viktigt för självförtroendet att vi bryter vår försäsongs-trend här nu.
 

Johan Videll@johan_videll2023-03-03 11:50:17
Author

Fler artiklar om Skövde AIK