Lagbanner
Schyberg: "Vi har stått upp bra mot allsvenskt motstånd tidigare under försäsongen"

Schyberg: "Vi har stått upp bra mot allsvenskt motstånd tidigare under försäsongen"

På lördag väntar sista genrepet inför seriepremiären som då bara är dryga veckan bort. Skövde AIK träningsmatchas mot IFK Värnamo och inför denna sista prövning på försäsongen har vi fått en pratstund med lagkaptenen Filip Schyberg igen. I denna intervju berättar han om känslan inför seriestart, tankar om försäsongen hittills samt så får vi en beskrivning över hur en "klassisk” försäsong ser ut i SAIK, och lite mer.

Försäsongen är på väg att lida mot sitt slut. Sista ”testet” innan seriestart väntar till helgen och det mot IFK Värnamo. Hur är din känsla nu när säsongen närmar sig?
- Känslan inför seriestart är riktigt bra. Jag tycker vi gjort en väldigt bra försäsong och utvecklat stora delar av vårat spel. Ska bli roligt att stöta på allsvenskt motstånd igen nu i genrepet inför seriestart.

Känslan över försäsongen då, resultatmässigt har det inte trillat in så många segrar utan hittills förlust i fyra av sju matcher och då räknar vi med matcherna i Svenska Cupen också. Vad vill du ge för kommentar till resultaten kombinerat med era insatser i matcherna hittills?
- Jag skulle säga att resultaten inte riktigt speglar våra prestationer i matcherna. Jag tycker vi utvecklat stora delar i vårat eget spel och presterat på en hög nivå i majoriteten av matcherna. Sen när serien drar igång måste detta givetvis leda till poäng och vinster, men överlag tycker jag vi gjort framsteg och även fått erfarenhet genom att möta allsvenska lag.

Sist vi pratades vid så gav du Hugo Engström lite extra beröm och sa att det var en spelare som gått in och gjort det bra utan att ha spelat så överdrivet mycket. Hur är din syn på individuella prestationer idag, är det fler du vill hylla?
- Känns som jag skulle kunna nämna många namn här, men Oscar Lennerskog tycker jag har stuckit ut dom senaste matcherna på ett väldigt bra sätt.

Du har varit i Skövde AIK nu sedan säsongen 2020. Kan du ge oss en bild över hur en ”klassisk” försäsong ser ut i SAIK?
- Dem tre försäsongerna som Tobias haft laget har sett relativt lika ut skulle jag säga. Det är tuffa träningar med hög intensitet. Sen så är det minst ett gympass i veckan där vår fystränare Sebastian kör med oss rejält. Det kommer vi få stor fördel av under säsongen, även fast det kanske inte är så roligt i stunden...

Hur stor skillnad är det nu när ni laddar för säsong i Superettan jämfört med spel i Division 1 som du också varit med om sedan du kom till klubben?
- Jag skulle inte säga att det är så jättestor skillnad faktiskt. Det främsta skulle väl vara att man får möta bättre lag och spela på lite roligare ställen. Träningsmängden och antal matcher är snarlikt.

Vad tror du om era chanser mot IFK Värnamo, vad vill du se av laget i sista träningsmatchen innan säsongen tar fart på allvar i början på april?
- Jag tror vi har en god chans att komma iväg med ett bra resultat. Vi har stått upp bra mot allsvenskt motstånd tidigare under försäsongen och det man vill se i genrepet inför en seriestart är att grunderna i ens egen spel är på plats. Sen vore det ju inte fel att komma iväg med en vinst heller.
 

Johan Videll@johan_videll2023-03-22 22:05:21
Author

Fler artiklar om Skövde AIK