Lagbanner
Tobias Linderoth: "Jag förväntar mig att vi vågar tar för oss"
Linderoth vill se laget "våga ta för sig" på Eleda Stadion.

Tobias Linderoth: "Jag förväntar mig att vi vågar tar för oss"

På söndag är det äntligen dags för tävlingssäsongen 2023 och för Skövde AIK är det en tuff uppgift som väntar då man ställs mot MFF borta i Svenska Cupen. Vi har fått en pratstund med Tobias Linderoth inför Malmö-resan om läget i truppen och förväntningarna inför matchen på söndag.

Tobias, på söndag är det äntligen dags för årets första tävlingsmatch! Hur är läget i truppen inför matchen i Malmö?
 - Läget är bra. Vi har i stort sett alla spelare i träning. Det är Sörman som varit sjuk sen vi startade mer eller mindre.

Tre matcher har gjorts under försäsongen. Hur vill du kommentera lagets insatser i dessa matcher?
 - Prestationerna i matcherna har varit bra tycker jag. Tycker vårt försvarsspel har varit bra förutom på några av dom målen vi släppt in. Vi har försökt öka speltid på spelarna successivt. Det är fortfarande tidigt på säsongen och vi behöver bygga upp laget.

Första tävlingsmatchen för året som sagt och det lär blir en tuff uppgift då MFF väntar på bortaplan. Hur har veckans förberedelser sett ut?
 - Vi tränar på bra. Hade fys i måndags och fotboll på tisdagen. Idag (läs igår: onsdag) vilade vi och så tränar vi fram till matchen. Vi kommer träna på lördag och åker ner till Malmö efter träningen.

Vad är dina förväntningar inför matchen?
 - Jag förväntar mig att vi vågar tar för oss. Att vi fortsätter jobba med dom sakerna vi har gjort på träningen. Det blir en härlig inramning. Mycket publik mot Sveriges största klubb som kommer vara med om att vinna allsvenskan, men vi åker ner dit för att göra en bra match och förhoppningsvis ett bra resultat.

Johan Videll@johan_videll2023-02-16 21:54:00
Author

Fler artiklar om Skövde AIK