Skulason om debuten och drömmålet: "Rankas högt"
Guldköping pratade med IFK Norrköpings Ari Skulason efter matchen mot Sirius.

Skulason om debuten och drömmålet: "Rankas högt"

Drömmål i debuten. Men Ari Skulason är inte överraskad. ”Jag har gjort ett par fina mål i min karriär", säger han efter 1-1 mot Sirius i premiären.

Han värvades in från belgiska Oostende för mindre än två veckor sedan. Och han anslöt till truppen så sent som i måndags. Men Ari Freyr Skulason fick chansen från start direkt i IFK Norrköping. Detta efter att Egzon Binaku och Christopher Telo tvingats lämna återbud.
- Rikard (Norling) har haft ett bra snack med mig hur han ser på situationen. Jag kommer i matchform och min säsong i Belgien var nästan slut. Det var inget problem, jag behövde bara vänja mig vid konstgräset. Jag kom precis från landslaget också, men jag är redo när jag behövs, säger Skulason.

Rikard Norling om nyförvärvet:
- Han fick hoppa in tidigare än vad som hade varit den perfekta världen. Men han löser uppgiften bra direkt. Det får mig att känna att jag kanske har lite övertro för mig själv som tränare ibland. För det behövs inte så mycket om spelaren är smart, säger tränaren på presskonferensen efter matchen.

Ja, vad var det som Skulason gjorde så bra då? Han var stabil, trygg och skicklig ute på vänsterkanten, men framför allt är det målet alla kommer minnas. I den 25:e minuten mot Sirius fick Skulason bollen 30 meter från mål, tog den med sig några meter och sköt i krysset. Pang!
- Jag har gjort ett par fina mål i min karriär alltså, det har jag gjort, säger Skulason självsäkert.

Sedan lägger han till:
- Att göra ett så fint mål i debuten rankas väldigt högt.

Matchen då? Efter Ari Skulasons mål tappade IFK Norrköping initiativet lite. Och i andra halvlek kvitterade Sirius genom ett snyggt skott av Jacob Ortmark. IFK fick nöja sig med en poäng. Den isländske 33-åringen är besviken över resultatet.
- Vi borde kunna göra ännu bättre, men 1-1 var väl okej om man tittar till hela matchen.

Den stora snackisen utöver Skulasons drömmål var givetvis vädret. Det var rejält snöfall hela matchen. Och inte nog med att det var blött och kallt, spelet påverkades mycket också av vädret.
- Jag fick aldrig en premiär som denna i Sundsvall alltså. Det blev svårt, för vi gillar ju att spela fort och hitta bra passningar. Det var svårt även för Sirius, men de gjorde det lite bättre, säger Skulason.

Han fortsätter:
- Sirius hade bra rörelse på mittplan och när de slog långt var de ofta först på andrabollarna. Sedan skapade de väl inget jätteläge direkt. Det var något skott. Vi hade Levis chans och Seads ribbträff, så det hade lika gärna kunnat sluta 2-1.

När Ari Skulason värvades var han främst tänkt som innermittfältare. En ersättare på sikt när Alexander Franssons kontrakt går ut i sommar. Men mot Sirius fick islänningen spela vänster wingback.
- Det kändes skönt. Det är lite annorlunda än Belgien och landslaget men jag har kommit in bra i laget. Allt blir lättare när man pratar svenska och känner ett par av spelarna. Jäkligt kul att få göra mål också. Det kommer bara bli bättre och bättre när man lär känna grabbarna bättre, säger han om sin position.

Målskytten trivs bara inte på planen i IFK Norrköping. Han är även glad att få komma tillbaka till Sverige, trots premiärvädret.
- Helt ärligt jag älskar att bo här. Jag trivdes jäkligt bra i Sundsvall, med många fina människor. Jag och frugan är glada att vara tillbaka i Sverige, säger han.

Slutligen, vad är dina förhoppningar med säsongen?
- Jag har stora förhoppningar. Vi har ett fantastiskt lag, med fantastiskt bra fotbollsspelare. Jag hoppas kunna bidra med lite erfarenhet. Det är viktigt att få en bra start. Vi tog bara en poäng idag, men det kan bli en bra säsong.
 

Jonatan Häggström Wedding jonatanhw@gmail.comjonatanhw2021-04-12 00:30:05
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås