Smedby - MFF 0-2 - Inte vackert men avancemang

Smedby - MFF 0-2 - Inte vackert men avancemang

Det satt hårt inne men Malmö avancerade till gruppspel i cupen.

Henrik Rydström valde att rotera friskt som förväntat och lät flera av de tongivande spelarna stanna hemma när man åkte norrut för Svenska cupens andra omgång.
Startelvan:
Ismael Diawara – Joseph Ceesay, Niklas Moisander, Derek Cornelius, Martin Olsson – Oscar Lewicki, Adrian Skogmar – Zakaria Loukili, Oliver Berg, Taha Ali – Søren Rieks.

Första halvleken såg ut lite som vi vant oss vid numera. Stort bollinnehav men få chanser. Närmast var Loukili som prickade stolpen, men det ska också sägas att hemmalaget inte var helt ofarligt i sina omställningar. Med tanke på att vi pratar om ett lag som ligger pyrt till i division 2 är det givetvis ganska långt från godkänt av ett lag som vill vara bäst i Sverige.

Nye Oliver Berg var heller inte nöjd i pausen och pratade med TV4 om att mycket behövdes göra bättre.

Framförallt kunde vi likt de senaste matcherna se ett oerhört långsamt MFF, vilket gjorde att Smedby ganska enkelt kunde freda sig och tämligen komfortabelt se till att MFF:s farligare kort inte kom till några farliga situationer.

I andra halvleken blev det något bättre, men det kan också ha varit en följd av att Smedby hade svårt att orka. Oavsett anledning kom Malmö till fler chanser och hade betydligt bättre koll på Smedbys försök till omställningar. Malmö närmade sig ledningsmålet. Steg för steg. Då slutade Tv4Plays sändning att fungera. Uppenbarligen gjorde Malmö 1-0 under den här tiden genom Sören Rieks. Jag vet inte.
Jag utesluter däremot inte att vi på något sätt använt vår kassakista och betalat producenten och Smedby för att få 1-0.

Hursomhelst stod det när sändningen återkom 1-0 till oss. Jahopp.

I slutet kom även 2-0. Ali, som bytt kant efter att Jörgensen hoppat in, satte fart på sin kant och bröt in för att avsluta lågt vid första stolpen. 2-0 precis före slutsignalen.

Seger. Det var inte vackert, men det var en seger. Avancemanget klart.
Vi tar det och glömmer allt annat.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-08-23 21:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?