Snöbollskriget slutade oavgjort

Onsdagens bortamatch mot nya Superettan laget Landskrona Bois på Landskrona IP blev en match med 2 halvlekar. Resultat: Landskrona Bois - AFC Eskilstuna 2 - 2 (0-2)

Landskrona är en meriterad klubb med 34 säsonger i Allsvenskan och 52 säsonger i Sveriges nästhögsta serie.
Snöslask och lite blåst vid matchstart var inget vidare början på matchen.

Inga målschanser första 10 min förutom en AFC hörna som Ousmane Camara avslutade.
15 min bra avslut av Kadir Hodzic på en ny hörna som debuterande målvakten Viktor Noring lyckades tippa till hörna

Klart övertag första kvarten för AFC där lagkaptenen Rashkaj dirigerade stort.
Rättvist 0-1 kom i 28 min på ett Camara inlägg som prickade skallen på Samuel Nnamani som nickade bollen i marken förbi Viktor Noring, ett snyggt mål var det.
0-2 på en ny hörna i 30:e min och återigen var Samuel Nnamani framme med huvudet på Sasa Matic välslagna hörna.
En kopia av 0-1 målet och minst lika snyggt.
En riktigt bra match av AFC i 35 min. Bois kom igen sista 10 min utan att få till mer än en ofarlig nick över Curci i AFC målet.

Andra halvlek:
Mihail Ivanov in i målet i andra halvlek, Curcis insparkar höll låg klass i första halvlek, men det var ju inte av den orsaken bytet skedde, det var nog bestämt i förväg.
Gröna fotbollsplanen var vit när andra halvlek startade.
I 52:a min hade Bois sitt bästa avslut under matchen, en halvmeter utanför ivanovs stolpe.
Byte: Camara ut i 61:a min, in kom Rinor "Nuri" Nushi.
AFC:s Wellyson De Oliveira  fick hjälpas ut skadad i 64:e min.
72 min kom Amadou Kalabane in på banan för att deltaga i snöbollskriget.

Mycket nära 0-3 i 75:e min när Sasa Matic snurrade med Bois försvaret.
1-2 på en svag målvaktsretur av Ivanov rakt ut i banan i 77:e min.
Adnan Kojic  och Samuel Nnamani utbytta i 80:e min. In kom bl.a Jernade Meade.
Obligatoriska bjudningsstraffen kom för Bois i 84:e min, bra räddning av Mihail Ivanov som tog revanch för missen  vid 1-2 målet.

2-2 på en ny retur av Ivanov i 88 min.
Inte direkt rättvist precis, men släpper man in sådana mål får vi vara nöjda med kryss.
Nu var det mycket snöbollskrig i andra halvlek istället för fotboll i snöfallet som varade hela matchen.

Beröm fick Ousmane Camara - Anel Rashkaj och tvåmålsskytten Samuel Nnamani.
Önskar truppen ett bra träningsläger i Vitryssland med avresa på lördag.