Solskensseger mot Ängelholms FF
Danijel Morariju blir bara bättre och bättre!

Söndagens hemmamatch på Skytteholms IP i Superettan mot gästande Ängelholms FF blev en riktig solskenshistoria både vädermässigt och spelmässigt. En någorlunda jämn första halvlek blev ett stort övertag i andra halvan. Resultat: AFC – Ängelholms FF 3 – 0 (1-0) Uppdaterad 22 juni med matchfoton på - http://speakerscorner.afcunited.se/#home

Matchen började med ett AFC övertag där Othmar EL Kabirs avslut räddades på mållinjen av en försvarare efter dryga tre min.
Första 10 min var riktigt bra, ÄFF jämnade dock ut spelet vartefter tiden gick. Ett riktigt bra avslut
av El Kabir i 18:e min räddades dock av ÄFF målvakten.
Pilip Vaitsiakhovich i hemmamålet behövde inte förta sig då de få halvchanser som ÄFF skapade var plockpotatis för Pilip.

32 min var spelade då gästerna forcerade in ett högerinlägg i eget mål. 1-0 var nog så rättvist i första halvlek.
Andra halvlek inleddes med ÄFF:s farligaste chans under hela matchen då en hörna nickades precis utanför bortre stolpen. Svaret från AFC kom
dock per omgående då ÄFF målvakten tvingades paradrädda ett tungt AFC avslut.

2-0 kom efter ett mönsteranfall i 58:e min då Rabi Elia hittade Robert Massi som hur enkelt som helst satte bollen i målvaktens långa hörn.
Kändes som om ÄFF gav upp efter 2-0 målet, stort övertag för AFC resten av halvleken.
Vänsterbacken Danijel Morariju hittade Chidi Omeje med en perfekt långboll där Chidi kom före utrusande ÄFF målvakten och retfullt enkelt lobbade
in 3-0 i tomt mål. Danijel blir bara bättre och bättre ju fler matcher han spelar.

Ett uppgivet ÄFF bjöd på flera målchanser under slutkvarten för AFC men det stannade vid 3-0.
Avsluten mot mål säger det mesta, 19-4 i AFC favör. 7-2 i hörnor till hemmalaget.
Ett helt annat AFC var det jämfört med förlustmatchen mot Ljungskile senaste måndag.

Startelvan: Uppställning: 4 * 4 * 2
Pilip Vaitsiakhorich (Mv)  – Danijel Morariju – Omar Jawo (K) – Juan Hervias – Linus Smedjegården – Filip Rogic – Rabi Elia (63) – Robert Massi – Omar Eddahri (69) - Othman El Kabir (76) – Chidi Dauda Omeje