MFF ställs mot Chelsea, Juventus och Zenit
Så här glad är man när man får spela gruppspel i Champions League.

MFF ställs mot Chelsea, Juventus och Zenit

Det blir (som vanligt) tufft motstånd för MFF i Champions League. Vid kvällens lottning slumpades MFF att möta Chelsea, Juventus och Zenit. – Vi går ut och spelar alla våra matcher för att vinna dem, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till Himmelriket.

Ända sedan vi blev klara för CL-gruppspel i tisdags kväll har det bland supportrar spekulerats och önskats på sociala medier vilka lag vi vill ha i vår grupp. En del ville ha den sportsliga lottningen, med god chans på tredjeplatsen, med lag som Sporting/Lille, Man Utd och Zenit. Andra såg hellre en upplevelse-lottning (=cool bortaresa) med exempelvis Inter, Dortmund och Ajax. Det är däremot inte många som drömde om en lottning med “mög-lag” som Man City, Real Madrid och Leipzig/Salzburg. 

De fyra seedningsgrupperna såg ut så här:


När lottningen äntligen började efter en halvtimme fördelades lagen i Pot 1 i de åtta grupperna, sedan Pot 2 och 3, innan Pot 4 med Malmö FF lottades. Det slutade alltså med att Malmö FF lottades till grupp H, och ställs emot Chelsea, Juventus och Zenit.

– Det blir en härlig upplevelse att spela på den största europeiska scenen som finns. Vi ställs mot regerande Champions League-mästaren Chelsea, Juventus som har enorm erfarenhet från toppfotboll och den ryska ligamästaren Zenit. Det blir en utmaning, men en spännande sådan, säger MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson i en kommentar. 

Han är såklart medveten om att det blir tuffa matcher.
– Vi ska naturligtvis visa oss från vår bästa sida, samtidigt spelar vi mot superstarka lag och måste vara realistiska. Det handlar om att arbeta vidare på det vi har gjort bra hittills, sättet vi vill spela på och det uttryck vi vill ha med och utan boll. 

Speldagar blir:
14 sept 21:00 - Juventus (H)
29 sept 18:45 - Zenit (B)
20 oct 21:00 - Chelsea (B)
2 nov 18:45 - Chelsea (H)
23 nov 21:00 - Zenit (H)
8 dec 18:45 - Juventus (B)

Så fort allt är helt klart kommer Malmö FF kommunicera hur biljettförsäljningen går till. 

Avslutningsvis hoppas vi på Himmelriket att pandeminrestriktionerna lättas upp så att det:
1. Blir möjligt för många att få biljett på Stadion, och att det
2. Möjliggör häftiga bortaresor

– Jag ser fram emot att se våra supportrar tillbaka på Eleda Stadion igen. De kommer betyda mycket för oss och det är såklart alltid en skillnad att spela inför en slutsåld Stadion framför våra hemmasupportrar än en bortamatch, det säger sig själv. Publiken kommer bli oerhört viktig för oss i de här matcherna, säger Jon Dahl Tomasson.

Vid 2030-tiden får Himmelriket tag på MFF:s sportchef Daniel Andersson på telefon. Han är upprymd efter lottningen och ser fram emot matcherna. 
– Vi har tittat på seedningsgrupperna innan lottningen och analyserat dem. Det är ju idel bra lag och hur man än vrider och vänder på det så är det bara tuffa matcher. Chelsea är regerande mästare och har dessutom värvat Lukaku i sommar. Bara som ett exempel.

Vad är er ambition och målsättning i gruppspelet? En 3:e plats?
– Vi går ut och spelar alla våra matcher för att vinna dem. Sen förstår vi också att ju tuffare motståndet är desto svårare är det. Men vi ska göra sex kanonmatcher.
– Det är dumt att säga att vi ska tampas med Zenit om en tredjeplats. Vi ska göra så bra vi kan, vi spänner bågen och bröstet, testar vingarna, så får vi se hur långt det räcker.

Hur kommer ni att prioritera mellan Allsvenskan och Champions League?
– Vi kommer köra på båda. Under gruppspelet i höst är det inte lika tufft matchande som i kvalspelet under sommaren. Vi har en bred och stark trupp som kan spela i båda turneringarna.
– Jag tycker att vi blir starkare av att spela ute i Europa. Vi får med oss farten och intensiteten i de matcherna till Allsvenskan. Det stärker oss.

Hur förbereder ni er för dessa matcher?
– Vi förbereder oss på exakt samma sätt om det är Ludogorets eller Degerfors som är motståndare. Vårt ledarteam är extremt noggrant i sina förberedelser, oavsett motståndare.

Avslutningsvis, hur går diskussionerna med PAOK om att köpa loss Antonio Colak?
– Jag kommenterar inte det mer än att vi vill behålla honom.

Vet ni – I Europa talas det om MFF!

 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2021-08-26 19:15:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?