Spelarbetyg: AIK – Degerfors IF
Yasin Ayari deppar efter 1-1 hemma mot Degerfors

Spelarbetyg: AIK – Degerfors IF

AIK tappar ytterligare mark i toppstriden. Trots en tidig ledning blev det bara kryss mot Degerfors. Nyförvärvet Vincent Thills mål var ljusglimten i en annars mörk kväll på nationalarenan



1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Kristoffer Nordfeldt: 2
Behöver inte göra några klassräddningar och ser stabil ut överlag. Dock slarvar han med en del passningar och är lite seg i sidledsförflyttningen vid 1-1 målet, även om Nordfeldt inte bör hållas ansvarig för det målet.

Axel Björnström: 2
Löper kopiöst mycket och har en del fina kombinationer. Räddar AIK från en förlust när han nickar undan bollen på målinjen. 

Mikael Lustig: 1
Förlorar närkampen mot Carlén som gör att Örqvist kan stöta in kvitteringen. Har problem när Degerfors kontrar, då han inte hänger med, vilket öppnar upp ytor. Lustig gör det fortsatt bra när han får bollen och slår få felpass. Dock måste det gå snabbare i uppspelsfasen. 

Sotirios Papagianopoulos: 3
Vinner mycket närkampsdueller och går en het match mot Djurdjic i andra halvlek. Hamnar ofta under press men löser de flesta situationerna bra. Postionsspelet kan förbättras i vissa situationer där ”Sotte” hamnar på efterkälken vilket gör att han tvingas till onödiga tacklingar. Men på det hela taget en bra insats.

Erick Otieno: 2
Fin assist till 1-0 målet där han slår ett perfekt inspel till bortre ytan. En av få spelare i AIK som vågar driva bollen framåt. Inlägsspelet är fortsatt svagt och för många inlägg hamnade i Degerfors-målvakten Gals händer.

Vincent Thill (Ut 73): 2
Inleder matchen piggt och vågar utmana Degerfors-försvaret. Gör sitt första mål i AIK-tröjan när han stöter in Otienos inspel. Därefter försvinner Thill ur matchen och får inte lika mycket boll, vilket drar ner betyget.

Bilal Hussein (Ut 73): 1 
Börjar matchen likt hela AIK, ganska piggt och följer med bra i offensiven. Men ju längre matchen går faller Bilal tillbaka i gamla mönster. För mycket kladd med bollen och drar på sig onödiga frisparkar.

Sebastian Larsson: 1
Kämpar och sliter men får inte ut särskilt mycket av det. Offensiva fasta fortsatt på tok för dåliga. På nytt en svag insats av AIK-kaptenen.

Yasin Ayari: 3
Bra driv med bollen och försöker hela tiden hitta smarta passningsalternativ. Brister lite i beslutsförmågan ibland, vilket leder till en del felbeslut. En av de bättre spelarna i AIK. 

Nabil Bahoui: 1
Får stå mycket felvänd och ta emot bollar. Har enormt svårt att ta sig till målchanser och är i stora delar av matchen helt osynlig.

Nicolas Stefanelli: 2 
Tar sig till en del målchanser och borde gjort mål. En godkänd insats men Stefanelli måste börja sätta lägena.

Inhoppare:
John Guidetti (In 73): 1
Bra läge i slutet med en nick som går strax över. Utöver det uträttar inte Guidetti särskilt mycket. Fortsatta problem med sin skada och man undrar ju när Guidetti ska bli fullt frisk igen?

Zack Elbouzedi (In 73): 2
Blandar och ger. Visar prov på sin speed och driver bollen framåt. Dock står irländaren för en del felbeslut. 

Vad är era tankar om matchen? Håller ni med om betygen? Hur ser ni på resterande delen av säsongen?

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-09-18 23:26:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen