Nationalarenan, Friends Arena, 2021-10-03 15:00

AIK - Djurgården
1 - 0

Spelarbetyg: AIK - Djurgårdens IF
Radetinac fick en svag tvåa i betyg efter derbyförlusten.

En tung derbyförlust för Djurgården som fick ett rött kort redan efter 11:a minuter. Matchen slutade tillslut 1-0 till hemmalaget AIK. Här är våra spelarbetyg.

Widell Zetterström 3
Räddar ett friläge redan i första minuten och är sedan fortsatt stabil matchen igenom. Kan inte klandras för målet.

Radetinac 2
Är stabil med bollen men skapar för lite framåt. En av Haris sämre matcher i år.

Une Larsson 3
Är en av Djurgårdens bästa spelare idag. Vinner många dueller och lyckas på egen hand stoppa flera av AIK:s kontringar.

Ekdal 3
Gör flera fina brytningar, är bra i huvudspelet och är generellt bra i defensiven.

Käck 2
Likt Haris är han stabil med bollen. Men förutom ett bra inlägg i slutminuterna känns det uddlöst när han har bollen högre upp i banan.

Schüller 1
Tar ett rött kort redan i 11:e minuten vilket minimerar Djurgårdens chanser att vinna.

Finndell 3
Känns trygg med bollen och slår flera fina öppnande passar. En av de bättre spelarna i Djurgården idag.

Eriksson 2
Försöker skapa målchanser åt sina medspelare med sin vänsterfot, men passningarna var antingen för dåliga eller feltajmade med lagkamraternas löpningar. I övrigt kämpar han på bra och vinner flera frisparkar.

Chilufya 2
Öppnar starkt och är nära på att skapa ett par lägen i första halvlek. Men i andra halvlek försvinner han ur matchbilden helt.

Holmberg 2 (ut 37)
Springer och sliter mycket den lilla tiden han är inne på planen. Är även vårdad i passningsspelet. Får dock lida mycket av att Djurgården får en utvisning och byts ut i första halvlek för att tränarna vill säkra upp i defensiven med en extra mittback.

Asoro 2 (ut 62)
Gör några snygga finter och ska kanske få med sig en straff i första halvlek. Får även han lida mycket av utvisningen på Schüller.

Löfgren 2 (in 37)
Kommer in som mittback för att försvara. Får sedan i andra halvlek en mer offensiv roll där han inte får ut något alls.

Ademi 2 (in 62)
Han försöker skapa något när han får bollen och lyckas flertalet gånger ta sig förbi sin försvarare, men slutprodukten är obefintlig.