Nationalarenan, Friends Arena, 2023-06-11 15:00

AIK - Elfsborg
1 - 2

Spelarbetyg: AIK - Elfsborg

Spelarbetyg: AIK - Elfsborg

AIK förlorar och faller längre ned i mörkret. Insatsen räckte inte till och nedanför kommer individuella spelarbetyg på de svartgula.


Kristoffer Nordfeldt: 1
Som om inte laget har det tufft nog så blir matchens inledning en mardröm för AIK-målvakten. En studsande boll mot Nordfeldt som inte följer den bollbanan han tänkte vilket slutar med att Okkels kan rulla in bollen i öppet mål. I övrigt många svajiga ingripande. En osäker målvakt är det sista AIK behöver just nu.

Rui Modesto: 2
Kommer upp i banan som vi är vana att se honom. Har en bra passning till Faraj som var AIKs bästa målchans i första halvlek. Försvinner något i andra. En av de bättre på planen, men generellt sett svag som resterande spelare. Får godkänt.

Robin Tihi: 1 (ut 87)
Allmänt osäker i sitt försvarsspel. Behöver likt resterande mittbackar lyfta sig ordentligt efter uppehållet.

Sotirios Papagiannopoulos: 2
Ser trög och orörlig ut. Passningarna uppåt i banan håller för låg klass. Utnyttjar dock sin styrka och tyngd som stoppar Elfsborg flygande offensiv flera gånger.

Taha Ayari: 1 (ut 66)
Kommer inte alls rätt i sin ovana position som vänsterback. Blir varken hackat eller malet då Taha halvt följer med upp i banan och halvt deltar i defensiven. Hade stora problem med Johan Larssons flygande löpningar, främst i första halvlek.

Abdihakin Ali: 2
Har mer och mer börjat få speltid och gör det okej. Försöker ofta spela bollen framåt, dock är slutprodukten en bit bort. Flera individuella misstag och något bristande spelförståelse. Har ett antal nyckelpassningar under början av matchen då AIK får till sitt offensiva spel.

Aboubakar Keita: 1
Jag vet inte hur många passningar som slogs fel i matchen. Får stundtals till sina krossbollar, men på bekostnad av flera missade enkla passningar minuterna innan. Står och sover när han tappar bollen på egen planhalva. Känns hela tiden farligt när Keita står och håller i bollen, men inte för motståndaren utan för oss själva.

Vincent Thill: 2 (ut 46)
Det är alltid svårt att betygsätta Thill. Visst är insatserna okej. Lite likt Zack så rullas bollen runt och stundtals kan mönster brytas. Dock faller Vincent Thill oftast ur matchbilden efter de första 30-34 minuterna, för att sedan bytas ut efter första halvleken. AIK kommer inte stabilisera sig med Thill som startspelare, och frågan om kontraktet ska förlängas är jag kluven. Möjligen att han har en plats som inhoppare.

Alexander Fesshaie: 2 (72)
Har sin Isak-vibbar på det sättet han rör sig på. Är rörlig och har stundtals fint samspel med Magashy. Bör fortsätta starta och är en liten ljusglimt idag.

Abdussalam Magashy: 2
Är återigen målgörare i AIK-tröjan och detta gör honom till vår bästa spelare idag. Har en del kombinationer som är uppfriskande men det leder inte till många chanser. Förhoppningsvis kan Magashy lyfta ytterligare efter uppehållet.

Omar Faraj: 2
Har en fin chans i första halvlek men skjuter på utsidan av målburen. Sliter och löper fast utan resultat.

Inhoppare:

John Guidetti: 1 (in 46)
Uträttar inte mycket under sitt inhopp. Såklart att Guidetti inte haft kontenuerligt spel under våren med diverse skadeproblem, men kraven är höga på John.

Victor Andersson: 1 (in 66)
Var en pigg injektion i senaste matchen mot Kalmar, men kom inte upp i nivå under sitt inhopp idag. Ung och oprövad, kommer säkert glänsa efter lite mer rutin.

Zack Elbouzedi: 1 (in 72)
Spelade för kort för att betygsättas

Victor Fischer: 1 (87)
Seplade för kort för att betygsättas. Dock ska det tilläggas att den frustration och irritation som Viktor Fischer visar på planen ger en känsla av det här lånet borde brytas ganska snart. Utskällningen mot Victor Andersson ger inte känslan av att Fisher bidrar med positivitet i den här truppen.
 

Andreas Ristare2023-06-11 18:46:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen