Nationalarenan, Friends Arena, 2021-04-25 17:30

AIK - Hammarby
2 - 0

Spelarbetyg: AIK - Hammarby
Målfirande i derbyt mot Hammarby.

Spelarbetyg: AIK - Hammarby

AIK tog revansch på rivalerna från de södra delarna av huvudstaden efter mål från Stefanelli och Bahoui. Otroligt starkt och viktigt för AIK att studsa tillbaka efter magplasket i Göteborg förra veckan.

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Overklig

Budumir Janosevic: 3

Ställs inte på några större prov från Hammarby idag, men håller nollan och kommer ut bra vid några inlägg.

Mikael Lustig: 3
En av spelarna som hade det mest kämpigt mot blåvitt stod idag för en bättre insats. Är stabil och tar bort Ludwigsson mest hela tiden. Avsaknaden av offensivt spel gör att han inte når högre betyg.

Alexander Milosevic: 4
Milo fortsätter på inslagen väg och dominerar med sitt spel. Sätter inte en fot fel under 90 minuter och styr hela backlinjen verbalt och med bollvinster.

Sotirios Papagiannopoulos: 3
Är med och bidrar till nollan mot ett av seriens bästa anfall. Är ibland lite slarvig i spelet med boll och ser klumpig ut. Men defensivt var det här ett stort lyft från förra matchen.

Erick Otieno: 4
Kenyanen fortsätter att imponera och stängde ner Bajens mycket skicklige Amoo, något som vi i cupderbyt fick se kan vara svårt. Bidrar även i offensiven med inlägg från vänster, även om det var med blandat resultat.

Bilal Hussein: 4
En av de absolut bästa spelarna i matchen och under hela 2021, men det var oroväckande att se insatsen från den unge mittfältaren mot Göteborg. Vinner mycket boll, hittar öppnande passningar och var nära på att friställa Stefanelli vid två tillfällen. Billy visar också på en mental styrka då han skakat av sig matchen i Göteborg.

Sebastian Larsson: 4
Är som vanligt en viktig kugge i spelet utan boll och sätter tonen i derbyt. Slår även en lysande hörna som Nabil nickade in. Saknade högerfoten i spelet ibland, men han står för en fin insats.

Saku Ylätupa: 3
Finländaren blandar och ger, något som kännetecknar honom som spelare. Slog det fina inlägget till Stefanelli som argentinaren kunde raka in efter retur. Slog även en fin inläggsfrispark som sånär ledde till mål. Kommer ibland fel i försvaret och är tafatt i duellspelet. Tycker han blir aningen stationär och ger inte medspelare de bästa alternativen. Med det sagt så var han ändå bra idag.

Nicolas Stefanelli: 4
Rakade in ledningsmålet på sin egna retur, efter en välplacerad nick. Är skicklig när han möter boll och kan trots sin storlek suga ner bollar och hjälpa laget när de är nedtryckta. Visar prov på smarthet när han vid flertalet tillfällen tvingar bajare till regelbrott och kan på så sätt ge andningsutrymme till AIK när det behövs.

Nabil Bahoui: 4
Yttermittfältaren närmar sig den form som vi gnagare så gärna vill att han ska komma upp till. Är förvånansvärt bra i press och duellspel. Det finns fortsatt mer att hämta offensivt för att han ska visa upp samma kvalité vi supportrar blev bortskämda med tidigare under hans karriär. Nickade snyggt in slutresultatet 2-0 och har nu gjort två mål på de inledande tre matcherna.

Henok Goitom: 4
Lagkaptenen som fått inleda de två första matcherna av säsongen på bänken fick idag förtroendet från start, något han besvarade med en fin prestation. Var ovanligt rörlig i spelet utan boll. Visade också prov på bra targetspel och vann de flesta kamperna mot Fenger och Fjóluson. Bjöd även på matchens delikatess när han snurrade bort två bajare vid hörnflaggan i slutminuterna. Känslan är att det blir svårt att bänka lagkaptenen i matchen mot Elfsborg.

Inhoppare:

Ebenezer Ofori: (IN 84)
För lite speltid för att bedömas.

Bojan Radulovic: (IN 92)
För lite speltid för att bedömas.

Filip Barkman2021-04-25 22:10:04
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen