Spelarbetyg: AIK – IK Sirius 0-0
Viktor Fischer missade återigen ett jätteläge när AIK kryssade mot Sirius.

Spelarbetyg: AIK – IK Sirius 0-0

AIK stod för en ny missräkning när man misslyckades med att få hål på Sirius. Prestationen var ett steg framåt, men tyvärr var det fortsatt många spelare som inte kom upp i nivå.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig

 

Kristoffer Nordfeldt: 2 
Tar det han ska, även om han inte behöver anstränga sig allt för mycket. Dock är Nordfeldt svag med fötterna och slå flera slarviga passningar som hade kunnat bli mer kostsamma mot bättre motstånd. 
 

Robin Tihi: 2
Gör inga större misstag och kan hantera Sirius offensiv utan större problem. Visar prov på sin styrka i luftrummet när han vinner flera nickdueller. Är även trygg med bollen.
 

Alexander Milosevic: 2
Godkänd insats, men det finns fortsatt förbättringpotential hos ”Milo”. Håller ofta i bollen för länge i uppspelsfasen vilket gör att han hamnar i en del trånga situationer. Måste även våga kliva fram mer i banan.
 

Jetmir Haliti: 2
Högt och lågt från Halitis sida. Skapar en del anfallsmöjligheter, när han ger sig iväg på sina soloräder. Har själv ett bra läge men skottet är alldeles för svagt. Dock får Sirius bra omställningsmöjligheter när Haliti inte tar hemjobbet ordentligt.
 

Rui Modesto: 3
Fortsätter att vara pigg, även om det var ett litet steg tillbaka idag. AIK skapar som mest när Modesto utmanar på kanten. Han hittar ofta vägar in straffområdet då han antingen gör sin gubbe eller slår en finurlig passning. Borde få mer boll i anfallssfasen. Gör även ett stabilt jobb defensivt.

Bilal Hussein: 1
Inleder ganska positivt och transporterar fram bollen i banan. Det är tydligt att Brännström vill att Bilal ska vara playmakern i laget. Dock blir AIK-produkten sämre ju längre matchen led och vågade sällan slå de öppnande passningarna. Leveransen på offensiva fasta var också alldeles för dålig från Bilals sida.
 

Aboubakar Keita: 2
Räddar upp balansen på mittfältet och bidrar med sin fysik vilket är positivt. Keita är den spelartyp AIK saknat i inledningen. Dock är han alldeles för svag i passnigsspelet och slår bort bollen flera gånger. Dock försöker han att slå flera djupledspassningar och långbollar för anfallarna att jobba på, vilket är positivt. En godkänd allsvensk debut för Keita.

Abdussalam Magashy: 1
Får det inte lossna i den svartgula tröjan. Har fortsatt svårt med förstatouchen. Visserligen löpstark, men just nu ser Magashy bara virrig ut.

Erick Otieno: 2
Får mycket boll på vänsterkanten men leveransen är i vanlig ordning alldeles för svag. Gör ett stabilt defensivt jobb och stänger ner i Sirius anfallsförsök ett flertal gånger.

Alexander Fesshaie: 1
Osynlig prestation av Fesshaie. Får mycket boll felvänd, vilket gör att han inte kan ta sig till några målchanser.

John Guidetti: 1
Första Allsvenska starten för Guidetti, men tyvärr var det uppenbart att han inte var matchredo. Droppade ofta långt ner i banan och drev bollen ut mot kanten, vilket gjorde att de flesta anfallsförsöken rann ut i sanden.

Inhoppare:
Viktor Fischer: 1
Får två bra lägen och bör lämna nationalarenan med ett mål idag, men så blir tyvärr inte fallet. Med tanke på vilka förväntningar man har på dansken så ska han göra det betydligt bättre. Klagar mycket på lagkamraterna och det är tydligt att han är fustrerad. 
 

Omar Faraj (In 66): 2
Godkänt inhopp av Faraj. Bidrar med fysik och gör det bra i targetspelet när han håller i bollen och öppnar upp ytor för medspelarna. Har ett bra nickläge i slutet.

Axel Björnström (In 66): 1
Är överallt på planen och hans position är oklar. Kämpar och sliter, men utan resultat tyvärr.
 

Jimmy Durmaz (In 87)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Vad är era tankar om matchen? Håller ni med om betygen?

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-04-30 00:00:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen