Spelarbetyg: AIK - Malmö FF
Joe Mendes firar efter att på egen hand legat bakom 1-0 målet. Ytterbacken stod för en av sina bättre insatser mot Malmö.

Spelarbetyg: AIK - Malmö FF

AIK tog en blytung seger när Malmö FF besegrades med 2-0. Joe Mendes och Sebastian Larsson var organisatörer bakom de två målen. Bartosz Grzelaks mannar leder nu allsvenskan med en match mer spelad än tvåan Hammarby.


1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Budimir Janosevic: 3
Fick chansen från start när Nordfeldt skadade sig på uppvärmningen och serben gjorde verkligen inte bort sig. Tar det han ska och ger ett stabilt intryck genom hela matchen.  Visar att han fortfarande är en stabil allsvensk målvakt.

Joe Mendes: 4
AIK-talangens bästa insats i den svartgula tröjan. Ligger bakom 1-0 helt på egen hand när han driver upp bollen längs kanten och slår ett inspel längs marken som stöts in av Hadzikandunic i eget mål. Mendes gör det även bra i försvaret och stoppar Birmancevic i fickan. Ytterbacken vågar ta för sig och bjuder på ett par läckra kroppsfinter. Mendes visar att han håller mot de bästa motstånden i allsvenskan, Lustig har helt klart fått konkurrens på högerbackspostionen.

Alexander Milosevic: 3
Vinner allt i luften idag och visar prov på sin fysiska styrka. Håller bra koll på Toivonen och samspelet med “Sotte” fungerar nästintill felfritt. Det som gör att “Milo” inte får en fyra är att han stundtals slarvar lite i uppspelsfasen.

Sotirios Papagiannopoulos: 4
Dominant insats av “Sotte”. Stark i närkampsspelet och vinner den fysiska matchen mot Malmös offensiv. Spelar uppoffrande och står för en del viktiga brytningar och glidtacklingar samt täcker en del skott. Hotar på offensiva fasta situationer och hade med lite flyt kunnat få utdelning. Likt sin mittbackskollega slarvar “Sotte” ibland med uppspelen.

Erick Otieno: 4 (Ut 92)
Orden är slut för att beskriva Otienos överlägsenhet. Återigen bland de bästa spelarna på plan och bjuder Beijmo på ett par rejäla åkturer. Bästa ytterbacken i serien.

Zach Elbouzedi: 3 (Ut 76)
Väldigt nyttig i det offensiva kombinationsspelet och har ett fint samspel med Jordan och Mendes. Utnyttjar sin snabbhet på ett bra sätt och transporterar fram bollen i banan. Vågar även röra sig mer inåt i plan, något Elbouzedi bör göra oftare.

Sebastian Larsson: 4
Står för en enorm kämparinsats i vanlig ordning och täcker mycket ytor. Vinner de flesta närkampsdueller och spelar uppoffrande. Trots att AIK var underbemannat på mittfältet lyckas frima “Seb” och Bilal vinna mittfältskampen mot Malmös tremannamittfält. Larsson var även delaktig i anfallsuppbyggnaden och slog flera öppnande passningar. Var säkerheten själv när han slog in straffen som definitivt säkrade segern.

Bilal Hussein: 4
Sedan Bilals comeback från skada har AIK inte släppt in ett enda mål och vunnit samtliga matcher. Det går nästan inte att beskriva hur vital mittfältaren är för AIK:s spel. Hussein stod pånytt för en briljant insats och lyckades finta bort Malmöspelarna med fina vändningar på mittplan. Drev upp bollen i banan och startade många anfall. Börjar mer och mer påminna om en viss Kristoffer Olsson. 

Nicolas Stefanelli: 2 (Ut 67)
Vinner mycket boll och löper konstant över hela planen. Dock skapar argentinaren alldeles för lite offensivt vilket drar ner betyget.

Jordan Larsson: 3 (Ut 92)
Jordan pånytt väldigt nyttig i AIK:s anfallsspel när han håller i bollen och slår öppnande passningar. Anfallarens bollkontroll håller högsta klass och han verkar trivas i sin fria roll bakom Bahoui. Löper ofta i rätt ytor och borde få fler bollar att jobba med. 

Nabil Bahoui: 1 (Ut 67)
Kanske hårt med en etta, men idag kommer “Nabbe” inte alls till sin rätt. Knappt delaktig i spelet och förlorar många dueller mot Malmös mittbackar. Bahoui kan inte vara nöjd med sin insats, trots att laget vann.

Inhoppare:
Benjamin Kimpioka (In 67): 3

Ingjuter ny energi i laget med intensiva djupledslöpningar. Sliter på bra och utmanar bortalagets backlinje. Orsakade straffen när han blev neddragen av Malmö-försvararen, annars hade Kimpioka med största sannolikhet fått kröna sitt inhopp med ett mål.

Axel Björnström (In 67 ): 2
Visar en enorm vilja och spelar med en stor passion. Lyckas ta sig runt på kanten ett flertal gånger. Ett energifyllt inhopp av Björnström.

Mikael Lustig (In 76):
Spelade för kort tid för att betygsättas

Per Karlsson (In 92):
Spelade för kort tid för att betygsättas

Yasin Ayari (In 92): 
Spelade för kort tid för att betygsättas


Vad är era tankar om matchen? Håller ni med om betygen? Hur ser era betyg ut(1-5)? Vem var bäst i AIK?
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-05-11 23:37:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen