Skytteholms IP 1, 2022-02-19 15:15

AIK - Örgryte
2 - 0

Spelarbetyg: AIK - ÖIS
AIK firar ett av målen från Bahoui i de mörkblåa och läckra tröjorna.

Spelarbetyg: AIK - ÖIS

AIK besegrade rättvist och tämligen enkelt ett naivt Örgryte i säsongens första tävlingsmatch. Segerregissören var Nabil Bahoui med sina två mål. I och med segern kopplar AIK ett tydligt grepp om grupp 2 i Svenska Cupen.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Kristoffer Nordfeldt: 3
Målvakten sattes inte på några större prov, men tog det han fick emot sig. Når en trea i betyg då hans spel med fötterna imponerade.

Joe Mendes: 3
Vilken tävlingsdebut från den unge ytterbacken! Framför allt i den andra halvleken forcerade han fram och tillbaka längs med högerkanten och var en av de bättre offensivt idag. Det enda minus som går att nämna från dagens insats är att slutprodukten inte riktigt var där, något svaga avslut och halvbra inlägg emellanåt. 
Lustig bör vara orolig över sin plats till höger i backlinjen.

Mikael Lustig: 2
Den landslagsmeriterade backen hade en relativt svag säsong förra året och tyvärr ser det inte ut att bli bättre. Gör inga större misstag, men ser otroligt långsam och slö ut. Slog även flertalet passningar som satte medspelare i trånga situationer. Ska han vara högerback framöver så lyfter jag ett varningens finger då jag tror han kan få det kämpigt, tyvärr.

Per Karlsson 2
I och med skador i backlinjen fick Pertan starta mot Örgryte, men känslan är verkligen att det närmar sig slutet. Var nära att nicka in ett mål efter hörna från Larsson, men slog en del slarviga passar utöver det. 

Erick Otieno: 3
Fortsätter likt förra säsongen att dominera ;22) ingen klubb som köpt kenyanen och vi verkar få åtminstone en halv säsong med en ordentligt fuskkoden på vänsterbacken. Halkar i slutet, men räddar själv upp situationen. 
Nästan skrattretande att se Otieno spela fotboll på den här nivån, men det är bara att tacka och ta emot att ingen klubb köpt honom än. Är bättre än sina motståndare i båda riktningar, något som vi AIK:are blivit vana vid. Verkar som att laget kommer ha fusk koden i Otieno fram till sommaren åtminstone. 

Bilal Hussein: 3
Bilal som stod för en fin säsong förra året fortsätter att ta kliv. Idag var han inte riktigt lika briljant som han varit under försäsongen, men trots det är han otroligt viktig för AIK då han fungerar som lagets hjärta. Har under de senaste säsongerna verkligen blivit bättre i duellspelet och är som alla vet briljant med boll. Kommer vara en av lagets absolut viktigaste spelare denna säsong.

Sebastian Larsson: 3
Den nye lagkaptenen stod för en typisk “Larsson-insats”. Han vann mycket boll, slog bra hörnor och var delaktig i presspelet. Om AIK kommer att fortsätta med den höga press de visat upp de senaste matcherna kommer Larsson vara otroligt nyttig. 

Yasin Ayari: 3
Den unge talangen som fått förtroendet på högerkanten under försäsongen fortsatte att imponera. För att vara en “junior” känns han väldigt mogen och går verkligen in i duellerna. Var, precis som många andra, otrolig i den press AIK satte på ett naivt Örgryte. I dagsläget ser jag Ayari som en startspelare på den positionen.

Nicolas Stefanelli: 3
AIK:s bäste spelare offensivt förra säsongen fortsätter att hitta ett fint samarbete med Bahoui. Argentinaren har verkligen hittat rätt i rollen som släpande anfallare där han kan kombinera sig igenom eller hitta en farlig passning framåt. Stefanelli och Nabil visar att det inte Guidetti behövs, för efter att ha sett den här matchen vill jag inte flytta på någon av dem. 

Zachary Elbouzedi: 3
Fick fortsätta med att utgå från vänsterkanten, men idag var nog den första match där det inte kändes som fel sida för honom. Att han fortsatt är som bäst till höger tror jag, men efter idag så känns det helt rätt med Ayari till höger och Zach till vänster. Lyckades vika in i banan och ta avslut flera gånger och tvingade Sixten Molin till svettiga räddningar. Dessutom var irländaren den som låg bakom ledningsmålet då han erövrade bollen, drev ner mot kortlinjen och slog sedan ett perfekt inlägg till Nabbe som rakade in 1-0.

Nabil Bahoui: 4
Vilken show! Visst var det så att Nabbe missade några chanser inledningsvis i matchen, men efter att ha gjort 1-0 var det inte många misstag från anfallaren. Vid det första målet visade han att kan vara måltjuven, något han själv nämner att han jobbat med. Det andra målet är fullständigt briljant då han lurade bort sin motståndare för att sedan knorra in den i bortre. Att Nabil redan nu är i fin form är viktigt för både honom och AIK, bara att hoppas på att det håller i sig länge nu. Den fint han gjorde innan han sökte dagens tredjemål är från en annan värld. 
Nabil ska vara AIK:s spjutspets, det behövs ingen ersättare. Vad är oddsen på honom som skytteligavinnare? Kan vara värt att kolla upp…

Sotirios Papagiannopoulos: 3 (IN 45)  
Mittbacken som inte spelat under försäsongen fick idag komma in i halvtid och stod för en gedigen insats. Känns betydligt mycker mer självklar än Lustig och Karlsson idag. Sotte vann sina dueller, visade prov på sin styrka och täckte något skott. 

Amar Ahmed Abdirahman (IN 61) 3
I sin första aktion visar han vad han kan göra en mot en, inspelet nådde inte riktigt fram däremot. Med 20 min kvar så avancerade han och visade igen prov på sin styrka. Gör en magisk tvåfotare på tilläggstid, men svagt avslut därefter. Mycket lovande talang. Stort grattis på födelsedag!
AAA visade sannerligen upp vad han besitter för styrkor under den halvtimme han spelade. Vid varje dribbling så lämnade rödklädda bakom sig och visar noll tecken på rädsla. Talangen var nära på att få fira sin 18-årsdag med ett mål på tilläggstid efter att ha gjort en läcker tvåfotsdribbling, men avslutet lämnade tyvärr mer att önska.
Hoppas och tror vi får se mer av honom i år, vilken talang!

Erik Ring: 2 (IN 75)
Ring som fått se sig förbisprungen i hierarkin av Ayari och trippel A fick komma in med dryga kvarten kvar. Yttern fick kanske inte bollen så ofta, men det hände inte så mycket när han väl fick det heller. Gör en godkänd insats där hans främsta aktion var när han vek in och tog avslut. Känns som Ring kan få det knapert med speltid denna säsong. 

Jesper Ceesay (IN 92)
För lite speltid för att bedömas.

Håller ni med om spelarbetygen? Hur ska AIK tänka kring anfallssituationen? Behövs det någon? Vem isåfall?

Filip Barkman2022-02-19 17:52:17
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen