Spelarbetyg: APOEL FC - Djurgårdens IF
Joel Asoro avslutade Europa kvalet med ett klassmål.

Djurgården tog en historisk seger och är nu klara för Europa Conference League. Efter en tung första halvlek reste sig Blåränderna på ett imponerande sätt. Här är Forum 1891:s spelarbetyg efter matchen.

Jacob Widell Zetterström – 1
Denna match hade slutat 1-2 om det inte vore för Widell Zetterströms brutala misstag. Under början av matchen pressade APOEL på intensivt. Detta påverkade den vanligtvis trygga målvakten något oerhört. Först tappade han ut ett simpelt inlägg till hörna. På vilken han kom upp fel och misslyckades med rensningen, vilket resulterade i mål redan i den sjunde minuten. 16 minuter senare placerade han sig helt fel i målet vid en frispark till höger om straffområdet. Danny Blum skruvade in frisparken och skapade en stressig situation för DIF. Under andra halvlek spelade både Djurgården och "JWZ" upp sig och han bör inte anklagas för APOEL:s tredje mål som var ett klassmål. Fick sedan revanschera sig när han vaket såg Joel Asoros fina löpning i den 91:a minuten och nådde honom med en snabb utspark.

Piotr Johansson – 3
Gjorde en bra match både defensivt och offensivt. Kom ofta med upp och överlappade på sin kant samtidigt som han var stark i kroppen vid defensiva dueller.

Isak Hien – 3
Första Europamatchen där Hien märkte att det faktiskt var en nivå upp från Allsvenskan. Även om han vann i nio av tio dueller kunde han inte dominera sina motståndare på samma självklara sätt med sin fysik. Med det sagt tog han hand om de flesta situationerna utan några problem alls. Slog några fina passningar igenom APOEL:s försvarslinjer och drev upp bollen på ett majestätiskt vis en gång. Stark trea.

Hjalmar Ekdal – 3
Vann i stort sett alla dueller med sin smartness och tajming. Var även villig att driva upp bollen på de få tillfällen som gavs, varav ena gången ledde till en assist till Elias Anderssons mål. Hade fått en fyra om han fått bort bollen vid deras 3-1-mål.

Elias Andersson (ut 90) – 3
Bra match av Elias “Vänsterbacken” Andersson. Vann många dueller och tog sig fram på flera offensiva räder. Gjorde ett otroligt skönt och fint mål i den 68:e minuten när han tryckte upp bollen i nättaket. Lade sig ner med kramp i 88:e minuten, vilket gav Djurgården en skön paus. Gav cyprioterna en farlig frispark precis utanför straffområden innan han byttes ut.

Hampus Finndell (ut 84) – 2
En anonym insats av Finndell. Blev hårt behandlad av APOEL:s defensiva spelare. Lyckades inte skapa några farligheter men var inte dålig.

Besard Sabovic – 3
Imponerande insats av Sabovic och det syndes att han spelat ute i Europa. Visade upp en otroligt fin tajming i defensiva situationer, vann många dueller och var säker i passningsspelet. Fick ett gult kort efter en sen tackling på mittplan.

Magnus Eriksson – 3
Djurgårdens lagkapten visade rutin när han gav laget en tidig time out efter en hård tackling. Något som verkligen behövdes efter APOEL:s intensiva inledning. Tog fram bollen bra under hela matchen och lugnade ofta ner spelet när cyprioterna dragit upp tempot. Fick ett oväntat gult kort efter oroligheterna i slutminuten.

Haris Radetinac – 2
Som vanligt pressade han bra matchen igenom. Men han lyckades inte göra något avtryck offensivt. Hade tidigt chansen att sätta Gustav Wikheim i ett matchavgörande läge, men misslyckades totalt. Undertecknad hade velat se mer fula tricks och tidsödslande från Radetinac.

Victor Edvardsen (ut 70) – 2
Gjorde nytta som bollmottagare och tog sig till något halvläge. Kom inte upp i den nivån han kan under dagens match, men gjorde som alltid nytta i första pressen. Fick ett konstigt gult kort i 31:a minuten.

Gustav Wikheim (ut 84) – 3
Hamnade på tok för långt ner i den defensiva pressen under första halvlek. Blandade fina aktioner med misslyckade. Höjde sig rejält under andra halvlek då han gjorde ett otroligt jobb med att hålla i bollen och få tiden att gå med snitsiga finter. Kom även till ett farligt avslut men fick för lite skruv på bollen.

Joel Asoro (in 70) – 3
Ett anonymt inhopp av Asoro. Tills den 91:a minuten… Då anfallaren snabbt gav sig av på djupet vid en inspark. Jacob Widell Zetterström var vaken och slog en perfekt långboll som Asoro plockade upp. Den sista försvararen skottfintade han bort innan han lade bollen i nätet. En klassaktion.