Tele2 Arena, 2023-05-14 15:00

Hammarby - Djurgården
4 - 3

Spelarbetyg Bajen-dif

Spelarbetyg Bajen-dif

4-3 i det första allsvenska hemmaderbyt för året. Här är betygen på derbyhjältarna.

Dovin 2: Inte lika stabil i luftrummet som brukligt, dock väldigt trygg med fötterna och kommer ut bra i de flesta situationer.

Adjei 2: Helt okej defensiv insats och en helt okej offensiv insats. Kul att Adjei fick göra sitt första allsvenska mål!

Kurtulus 3: Bra match av Edvin, självmålet kan vi inte lasta honom för. Överlag en solid insats.

Pinas 3: Fick börja som vänsterback, efter att Fenger skadat sig fick han spela på sin riktiga position som mittback och gjorde det helt okej. Några farliga passningar som höll på att ställa till det, men överlag en godkänd prestation. Väldigt bra passning till Erabi som fixade straffen till 4-2.

Strand 2: Gick in i dueller och smällde på rejält, levde farligt i slutet av matchen där en tackling hade kunnat sluta med en straffspark för Djurgården. 

Sadiku 3: Kändes som den "gamla" Sadiku var tillbaka, trygg i passningsspelet och säker som alltid i positionsspelet. 

Tekie 3: Bra match! Han hanterar bollen extremt bra. Transporterade bollen precis som han gjorde på försäsongen och lugnade ner spelet när det behövdes.

Besara 5: Två mål och två assister i ett derby måste ge högsta betyg. Visade på ett extremt självförtroende och en extrem kyla när han avgjorde matchen med en chipp från elva meter. 

Mikkelsen 3: Visade äntligen de kvaliteterna vi värvade honom för. Ett ständigt hot mot Djurgårdens backlinje. Viktigt mål när Djurgården låg på för ett kvittering.

Nalic 3: Det känns som att vi kan sluta leta efter vem som ska spela anfallare nu, väldigt bra i det felvända spelet och låg bakom första straffen.

Nilsson 3: Mycket solid insats som vanligt. Vi ska inte underskatta löpningarna som Joel tar för att hjälpa lagkamraterna, både offensivt och defensivt.

Hammar 2: Kanske aningen övertänd, annars bidrog han med mycket hjärta i slutminutrarna. Klumpigt att ge Djurgården straff på slutet.

Vagic 3: Godkänd match av Vagic, känns som att han mer kommer till sin rätt när han spelar som sexa istället som åtta.

Erabi 2: Gav oss den avgörande straffen, hade annars svårt att komma ifrån Djurgårdens bevakning.

Spelade för kort tid för betyg:
Fenger.
Djukanovic.

Hampus Andersson2023-05-14 18:11:35
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!