Spelarbetyg: BK Häcken - Dalkurd

Betyg: 1-10

Aziz Demircan - 6
Demircan gör det han ska och står för några stabila räddningar. Stabil i luften och visar på initiativförmåga när han sätter igång spelet snabbt flera gånger. 
Chanslös på samtliga mål. 

Jasarevic - 5
Jasarevic har inte kommit in i spelet än. Ser stabbig ut i det offensiva spelet och osäker i det defensiva. Lagen vi möter märker förstås av detta och hans kant har varit överbelastad i de matcher han startat. Det finns potential i han men han behöver mer tid för att acklimatisera sig. Jasarevic är en fattigmans Ivanovic. Behöver utnyttja sin styrka bättre och ta för sig mer. 

Kebba - 6
Kebba har förmodligen allsvenskans bästa uppspel av samtliga mittbackar i allsvenskan. Väldigt fin blick för spelet men tyvärr utnyttjar han det alltför sällan. Dom få gånger han faktiskt sköter uppspelen i andra halvlek skapar Dalkurd chanserna. I en match där Amin blir markerad så måste plan B vara att låta Kebba sköta uppspelen. Gör enkla misstag i defensiven idag, som bland annat bäddar för 0-1 målet, och kommer undan med knappt godkänt betyg. Ingen bra match av Kebba.

Henrik Löfkvist - 5.5
Henke som normalt sett är stabiliteten själv hade en riktig tuff match idag. Samspelet med Kebba funkade inte bra och Henke är direkt ansvarig för några av målen. Ligger ner i andra halvlek och staplar runt skadad när Häcken sätter dit 2-0. Henke spelar lite fegt och tar inte riktigt för sig i matchen. Det finns så mycket potential i han så det är en självklarhet att kräva mer. 

Strand - 7.5
Strand gör en riktig kanonmatch. Pressar och trycker tillbaks på sin kant. En av få som visar mod och initiativförmåga, något som många Dalkurdspelare saknar idag. Strands mångsidighet och klokhet kommer bli väldigt värdefullt för laget under säsongen. En kvalitespelare. 

Amin - 7.5
Ännu en riktig bra insats av Rewan. Rewan är ett superproffs och visar upp riktigt fina ledaregenskaper. Rewan är lite överallt och sliter och kämpar. Försöker boosta upp medspelarna när dom hänger med huvudet efter 0-2. 

Oliver Berg - 7
Norrmannen springer och sliter och pressar riktigt bra. Tyvärr följer inte hans medspelare med i pressen och han gör ett hästjobb nästan i onödan. Berg är ett fynd och en väldigt nyttig spelare för alla lag. Visar på fin spelintelligens när han vid flera sekvenser står för öppnande passningar som skapar yta offensivt. 

Lawan - 5.5
Kaptenen gör en av sina mindre lyckade insatser. Misslyckas med att leda sina mannar i presspelet idag och står för flera misslyckade passningar som blir Häcken chanser. Ser lite för tung ut och måste som kapten ta sitt ansvar när spelarna hänger med huvudet. Det känns som att Valli fortfarande försöker hitta hans roll på planen..

Ferhad Ayaz - 6
Axén säger att Ayaz kropp är gjord av kexchoklad. Efter dom två senaste matcherna undrar man om inte han har rätt. Ser väldigt ledsen ut när han tvingas till ett tidigt byte idag. Är annars pigg under sin korta speltid och tar sitt ansvar såväl offensivt som defensivt. Jag hoppas att klubben låter han få spela sig i form med korta inhopp istället för att låta han starta. 

Sugita - 5
Totalt misslyckad i matchen idag. Misslyckas i princip med allt. Fegar i många spelsekvenser och misslyckas med flera enkla(?) passningar som annars hade kunnat skapa chanser framåt. Det är bara för japanen att glömma denna match. Sugita är en humörspelare. Borde ha blivit utbytt i matchen idag. 

Buya Turay - 6
Helt isolerad i matchen och fick den otacksamma uppgiften att stångas med stora mittbackar med höjdbollar. Fick knappt en vettig boll att arbeta med och när han väl hade bollen och drev den uppåt så var det knappt någon lagkamrat som gav understöd och alternativ. Skapar sig själv en superchans som han borde förvaltat bättre men missar.

Heradi Rashidi - 4.5
Kommer in istället för Ayaz och uträttar inte något vettigt alls. Springer fel, springer offside och slår inlägg som fastnar på första gubbe hela tiden. Bra lungor och snabb men till ingen nytta när samtliga moment på sista halvan är misslyckade. 

Marzouk - 5.5
Kommer in i mitten på andra halvlek ungefär när Valli byter in han istället för Jasarevic. Ser vilsen ut och verkar inte ha fått några vettig instruktioner innan bytet. Springer och kämpar men befann sig hela tiden i ingenmansland. Får några bra lägen i en mot en men misslyckas. En dålig insats av marockanen.

Awad - 5
Ser helt matchotränad ut när han kommer in. Rör bollen vid några tillfällen men får för kort tid på sig för att riktigt göra något avtryck på matchen. 

Avslutningsvis så får man säga att laget gör en usel insats kollektivt. Presspelet måste vara mycket bättre kollektivt på den här nivån. Mot ett så pass individuellt skickligt lag som Häcken så måste man uppträda som ett lag. Nya tag mot IFK nu nästa omgång, ett poäng där är ett måste!

Samba-Jille 2018-04-14 23:59:00
Author

Fler artiklar om Dalkurd FF