Bravida Arena, 2022-07-24 17:30

Häcken - Djurgården
1 - 2

Spelarbetyg: BK Häcken – Djurgårdens IF
Glada miner hos Blåränderna efter en tung bortaseger mot Häcken.

Spelarbetyg: BK Häcken – Djurgårdens IF

Djurgården åkte ner till Hisingen i Göteborg för ett toppmöte borta mot gulsvarta succélaget Häcken. Efter en dramatisk tillställning lyckades Blåränderna välförtjänt ta de så viktiga tre poängen hem till Stockholm. Här är Forum 1891:s betyg från matchen.

Betygsskala 
5 - Mästerlig 
4 - Mycket bra 
3 - Bra 
2 - Godkänd 
1 - Dålig 

Jacob Widell Zetterström – 3
Bra i luftrummet och bra med fötterna. Chanslös på straffen. Tvingades inte till några kvalificerade räddningar (förutom räddningen på Turgotts skott från nära håll som blev avblåst för offside). Har blivit mer erfaren med speltiden och med det även fått en del krampkänning vid ledning under slutminuterna. Bra insats av JWZ!

Piotr Johansson – 2 (ut 66)
Var stabil i defensiven och gjorde inget större avtryck i offensiven, förutom när hans totalt misslyckade långskott till slut ledde fram till att bollen hamnade hos Elias Andersson som tryckte in segermålet. Stabil insats av Johansson, men visade under cupspelet under våren att det finns en nivå till att hämta hos honom.

Isak Hien – 4
Succén bara fortsätter och fortsätter. Mycket stark i duellspelet matchen igenom. Läste spelet på ett alldeles utmärkt sätt och visade upp en imponerande snabbhet när han höll jämna steg med Turgott. Fick ta emot välförtjänta hyllningar från det imponerande bortaföljet efter en bra defensiv aktion i inledningen av matchen. Mycket bra, återigen!

Hjalmar Ekdal – 3
Hamnade snett i straffsituationen och betyget dras ner på grund av det. I övrigt en bra insats av Ekdal som var bra med bollen och ofta stod helt rätt i position när Häcken anföll.

Elias Andersson – 4 (ut 82)
När Pierre Neurath Bengtsson vilas så är det numera givet vem som ska ersätta på vänsterbacksplatsen. Visade upp ett alldeles bländande passningsspel matchen igenom i både det korta passningsspelet och pricksäkra spelvändningar. Har det inte lika lätt defensivt, men betyget höjdes när han dundrade in segermålet. Hans första allsvenska mål för Blåränderna kunde inte ha kommit mer lägligt. Drog sedan på sig en skada och tvingades att byta. Mycket bra insats!

Hampus Finndell – 2 (ut 56)
Hade det stundtals tufft på mittfältet utan lagkapten Eriksson vid sin sida. Hamnade ofta snett i presspelet och drog på sig en onödig varning för snack efter utebliven frispark. Finndell gjorde absolut ingen dålig insats, men formen var bättre under våren. Godkänd insats!

Rasmus Schüller – 2 (ut 66)
Godkänd insats av finländaren som stod får några bra brytningar. Hamnade likt resten av mittfältet snett i presspelet och det såg ut som det var långt mellan lagdelarna. Måste bli ett uppspelsalternativ för mittbackarna fler gånger än vad han var det i den här matchen.

Emmanuel Banda – 3
Fick chansen från start och då är det målgaranti om man heter Emmanuel Justine Rabby Banda. Tog sig fram på en hörnvariant och skarvade in Edvardsens mycket fina passning med en bredsida i bortre gaveln. Bra i passningsspelet matchen igenom men det är tydligt att mittfältet som lagdel sitter bättre ihop med resten av laget när lagkapten Eriksson spelar i positionen. Hamnade precis som Finndell snett i presspelet. Fyra mål den här säsongen för Banda är otroligt imponerande för en spelare som inte är en startspelare. Varnades i slutminuterna. Bra insats av zambiern!

Haris Radetinac – 2 (ut 56)
Kanske har det tuffa spelschemat till slut kommit ifatt den evigt unge yttern? Slarvade mycket i passningsspelet och uppträdde stressat på planen. Var som vanligt bra på att hålla i och täcka bollen när det krävdes, men Radetinac kan bättre än det han visade idag. Blev utbytt tidigt, antagligen på grund av det täta matchandet. Godkänd.

Victor Edvardsen – 3
Krigarinsats från Edvardsen! Har haft bättre matcher spelmässigt, men vad gör det när han var inblandad i båda målen framåt. Noterades för en assist på Bandas kvitteringsmål när han vid en hörnvariant träffade Banda med en hård och fin passning. Vid det andra målet var han siste Djurgårdsspelare på bollen innan den landade hos Elias Andersson som dundrade in segermålet. Har ett bra samarbete med Asoro. Ville bli utbytt mot slutet, men då Andersson var skadad uteblev Edvardsens byte. Fick kramp, men fortsatte att springa och kämpa för laget. Bra krigarinsats av Edvardsen!

Gustav Wikheim – 3
Bra insats av norrmannen som verkligen kommit i form efter sommaruppehållet. Bra och lurig med bollen. Kan bli bättre i beslutsfattandet. Kunde ha spelat bollen till Finndell som befann sig i ett mycket bra läge i den första halvleken efter en bollvinst högt upp i plan, men valde istället eget avslut i betydligt sämre läge.

Magnus Eriksson – 3 (in 56)
Kaptenen inledde på bänken, men visade hur viktig han är för laget när han klev in på planen. Helt plötsligt satt mittfältet som lagdel ihop mycket bättre med resten av laget. Bra i passningsspelet och slet mycket. Vann några dueller och fixade några frisparkar när Blåränderna behövde andas. Bra inhopp av Eriksson!

Joel Asoro – 3 (in 56)
Bra inhopp av Asoro! Jobbade extremt hårt i både defensiven och offensiven. Fick en delikat passning av Edvardsen, men stördes i avslutsögonblicket och det blev till slut ingenting av läget. Bidrar med snabbhet och var som vanligt mycket duktig i en mot en-lägena. Har fått till ett bra samarbete med Edvardsen!

Pierre Neurath Bengtsson – 2 (in 66)
Anonymt inhopp av Neurath Bengtsson då han knappt syntes till alls, men det kan förklaras med att matchbilden såg ut på sådant sätt att Djurgården skulle försvara sin ledning och Häcken för det mesta anföll på den andra kanten. Godkänd insats, då han gjorde det jobb han skulle göra.

Marcus Danielson – 2 (in 66)
Äntligen comeback för den förre guldkaptenen! Gjorde en godkänd insats från högerbackspositionen, men det märktes att han saknade matchtempo och tajming.

Jesper Löfgren (in 82)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Håller ni med om betygen? Förtjänar någon spelare ett högre/lägre betyg? Diskutera gärna i kommentarsfältet, men tänk på att hålla en god ton!

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342022-07-24 22:10:00
Author

Fler artiklar om Djurgården