Bravida Arena, 2023-03-19 15:00

Häcken - Djurgården
3 - 0

Spelarbetyg: BK Häcken - Djurgårdens IF
Det var inte Marcus Danielsons bästa dag på jobbet.

Spelarbetyg: BK Häcken - Djurgårdens IF

Djurgården åkte på storförlust mot Häcken nere på Bravida Arena. Förlusten innebär att det inte blir en cupfinal i maj för Blåränderna. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från matchen.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 1 
Stod för flera kvalificerade räddningar första halvtimmen innan han gav bort ledningsmålet genom en usel passning mitt i gapet. Det blir tyvärr allt för tydligt att spelet med fötterna inte är målvaktens främsta egenskap. På det hela tre insläppta mål och en svag insats. 

Piotr Johansson - 2
Högerbacken är den enda i Djurgårdens defensiv som går ifrån matchen med ett godkänt betyg. Blev tillbakatryckt av Häckens högt ställda offensiv och kan således inte fylla på lika mycket framåt. Stod dock för en godkänd insats defensivt och inget av målen kan landa på hans axlar. 

Jesper Löfgren - 1
Efter ett par fina insatser i ryggen var Jesper Löfgren återigen i startelvan. Inledde starkt men föll jämnt med matchens gång och tillsammans med kollegan Marcus Danielson hade man stora problem med Häckens snabba anfallare Bénie Traore. 

Marcus Danielson - 1
Svag match från mittbacken som hade det tufft såväl idag som i torsdags. Svagare än vad han brukar i duellspelet och ett passningsspel som inte var lyckat.  Behöver hitta formen inför den allsvenska premiären. 

Pierre Neurath Bengtsson - 1
Hade stora problem med Häckens farlige ytter Ibrahim Sadiq. Tappade bort nämnde Ibrahim Sadiq vid 3-0-målet då yttern fick löpa fri på bortre stolpen. Även om första halvlek får ses som knappt godkänd är det svårt att efter 90 minuter sätta annat än en etta, vänsterkanten blev många gånger öppen gata att löpa på för motståndarna. 

Besard Sabovic (ut 60)  - 1
Fick chansen från start idag efter ett par fina inhopp de senaste matcherna. Slog bort en passning som kostade mycket då hemmalaget kunde rulla in 2-0-målet. Utöver det en svag match från 25-åringen som tillsammans med övriga mittfältskompanjoner inte fick kontroll över Häckens duktiga mittfältstrio. 

Rasmus Schüller (ut 75) - 1
Den annars så säkre defensiva mittfältaren hade det väldigt tufft i dagens match. Dålig i passningsspelet och svagare defensivt än han brukar vara. Tre matcher på en vecka tog ut sin rätt till slut. 

Magnus Eriksson - 2
Kaptenen har visat på dåligt självförtroende senaste matcherna och stod bland annat för en blunder i matchen mot Lech Poznan. “Manges” första halvlek idag var under all kritik med flera misslyckade passningar och ett svagt duellspel. Höjde sig avsevärt i den andra halvleken och skapade flera bra lägen, men avslutsskärpan fanns inte där. 

Haris Radetinac (ut 20) 
Utbytt skadad i den 20:e minuten. Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Victor Edvardsen (ut 60) - 2
En svag första halvlek följdes upp av en bättre kvart i andra halvlek. En av få blåränder som visade vilja framåt. Byttes märkligt ut efter timmen spelad. 

Gustav Wikheim (ut 46) - 1
Norrmannen, som under hösten flög fram på sin kant, har haft jobbiga veckor bakom sig när det kommer till formen. Visserligen har han spelat väldigt mycket på kort tid men det ska inte användas som ursäkt till dåliga insatser. Idag skapade han ingenting under den halvlek han fick på planen. Underkänd. 

---

Joel Asoro (in 20) - 1
Byttes in i matchen när Haris Radetinac tvingas utgå med skada. Yttern har i veckan haft problem med sjukdom men lyckades kurera sig till dagens match. Sjukdomen verkar dock ha satt sina spår på honom då han inte skapade mycket oreda under matchen. Är inne i en sämre form senaste tiden och dagens match var inget undantag. 

Jacob Bergström (in 46) - 1
Starten i Djurgården har inte varit superlyckad för den forne Mjällbyanfallaren. Har haft svårt att skapa många chanser och när de väl dykt upp har inte skärpan varit där. Byttes idag in i halvtid men uträttar inte mycket i offensiv väg. 

Hampus Finndell (in 60) - 2
Byttes in i den 60:e minuten och bidrog med energi som övriga mittfältare inte visade mycket av i matchen. Gjorde det han kunde för att ändra siffrorna på resultattavlan men fick ingen större hjälp från övriga lagkamrater. 

Oskar Fallenius (in 60) - 2
Debut för nyförvärvet från Bröndby. Hoppade in tillsammans med Hampus Finndell och bidrog även han med energi och snabbhet. 

Lucas Bergvall (in 75) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

* * *

Hur värderar du spelarnas insatser idag? Håller du med Forum 1891 i betygssättningen? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Elias Mörkeliasmork8@gmail.comTwitter: @eliasmork12023-03-19 17:55:00
Author

Fler artiklar om Djurgården