Häcken - Djurgården
4 - 1

Spelarbetyg: BK Häcken – Djurgårdens IF
Djurgårdsspelarna samlas för att prata ihop sig i matchen mot Häcken.

Djurgården reste till Göteborg för match mot topptippade Häcken. Trots en bättre prestation än i senaste matchen blev det förlust med 4-1. Forum 1891 har betygsatt de blårandiga spelarna.

Tommi Vaiho - 3
Djurgårdens andre- (tredje) målvakt visade att man kan räkna med honom när det behövs. Gjorde en del riktigt bra räddningar och förutom en miss vid ett av målen så stod han för en bra och stabil insats.

Piotr Johansson - 2
Högerbacken märktes inte så mycket i denna match. Var som resten av laget bättre i första än i andra halvlek. Fick det inte att lossna offensivt i denna matchen heller.

Jesper Löfgren - 3
Mittbacken gjorde en av sina bättre matcher i Djurgården. Var ofta på rätt ställe och lyckades stoppa Häckens omställningsspel. Hade också många vältajmade brytningar och glidtacklingar. Stark trea.

Marcus Danielson - 2
Var på många sätt bra och stark i duellspelet. Utmärkte sig dock inte på något sätt och överglänstes den här dagen av Löfgren

Elias Andersson - 3
Var helt ok i inläggsspelet, låg ofta rätt i positionerna och lyckades ofta bryta motståndarnas kontringsförsök. En klart godkänd insats.

Hampus Finndell - 2
Hampus fick i Schüllers bortavaro ta hans plats som defensiv mittfältare. Han löste uppgiften på ett klart godkänt sätt. Av förklarliga skäl blev hans offensiv lidande av positionen vilket han varit en av de som bidragit mest. Han gör dock på inget sätt bort sig i den mer defensiva rollen.

Oliver Berg (ut 76) - 2
Norrmannen gjorde inte någon av sina bättre matcher. Visst han är alltid när han vinner bollar och spelar fram till sina medspelare men det kändes inte som att han riktigt kom loss idag. Han fastnade alltid på någon motspelare och lyckades inte skapa några vassa målchanser. Förhoppningsvis lossnar det snart med mål och annat framåt för hårt jobbande norrmannen.

Magnus Eriksson - 3
Lagkaptenen kändes som att formen var bättre än tidigare. Han rev och slet och levererade bollar till sina medspelare. I slutet av första halvlek så chippade han snyggt bollen till Joel Asoro som avslutade distinkt från nära mål. Försökte även i andra halvlek men tappade när hela laget vek ner sig.

Gustav Wikheim (ut 76) - 2
Den avige norrmannen visade tydliga positiva tendenser inledningsvis. Han kändes rapp och tog sig till en del chanser. Tyvärr kändes det lite som i tidigare matcher att det positiva spelet bara räckte tills man kom i närheten av motståndarnas mål då tog det stopp.
blandade och gav på sin vänsterkant, hade ett tydligt övertag på sin duellerande högerback men skapade inte nämnvärt många lägen.

Joel Asoro (ut 89) - 3
Han var äntligen tillbaka efter att ha varit bänkad i flera matcher och det verkade som att bänkningen hade gjort honom gott. Han var ett ständigt hot på topp och det märktes att Häcken hade respekt för honom och hans snabbhet. Han fick också kröna en bra första halvlek med ett fint mål. Tappade som hela laget i andra halvlek.

Oskar Fallenius (ut 56) - 2
Var ganska delaktig i Djurgårdens offensiv inledningsvis och bidrog med fart. Lyckades dock inte ta sig själv eller sätta sina lagkamrater i några farligare lägen.

---

Haris Radetinac (in 56) - 2
Kom in i ett otacksamt läge av matchen när Häcken precis hade börja ta över. Haris bidrog med bra duellspel och gjorde inte bort sig men lyckades inte heller stoppa det raset som påbörjades i andra halvlek.

Victor Edvardsen (in 76) - 2
Kom in i 76 minuten för att göra skillnad men syntes inte mycket. Det märks att självförtroendet inte är på topp. Han springer och sliter men för att bli den bidragande anfallaren han är tänkt som så måste han få igång målfabrikationen. Svag tvåa.

Lucas Bergvall (in 76) - 3
När Lucas kom in så kändes matchen redan avgjord. Han kom dock in med energi och visade vilja. Efter att övriga laget under lång tid har visat en minst sagt sviktande form kanske det är dags att den unge talangen snart får starta.