Gamla Ullevi, 2023-05-21 17:30

IFK Göteborg - Hammarby
1 - 1

Spelarbetyg Blåvitt-Hammarby
Foto: Bildbyrån

Spelarbetyg Blåvitt-Hammarby

Delad pott på baksidan efter en svängig och oerhört lång tillställning. Här kommer spelarbetygen.


Oliver Dovin - 2
Gör det han ska tills han blir skadad även om han inte behöver rädda alltför många bollar. Trasslig situation sedan, som man inte ser särskilt ofta, där han tillslut tvingas byta mot sin vilja. 

Nathaniel Adjei - 2 
Godkänd prestation av Adjei där han håller sin kant stängd och sedan gör det bra när han behöver spela mittback efter Edvins utvisning. 

Edvin Kurtulus - 2
Väldigt tråkig utvisning som dessutom ser minst sagt tveksam ut i efterhand. Absolut en av de bättre i Bajen innan utvisningen, men betyget dras ner av det slarviga första gula samt att han ju faktiskt tar hands i eget straffområde som Klitte missar. 

Shaquille Pinas - 2 
Syns inte jättemycket men gör det rätt bra i att kontrollera motståndarnas anfallare. Får det tuffare efter utvisningen och tappar lite markeringar men gör överlag en okej match. Räddas eventuellt lite av Davor idag. 

Simon Strand - 3
Hade en klart högre utgångsposition än vanligtvis och var därmed betydligt mer delaktig i det offensiva spelet idag än vad han brukar. Springer mycket, slår kontrollerade passningar och känns bekväm i att transportera boll på sin kant. 

Loret Sadiku - 3 
Kul att Loret får göra mål. Han gör 105+ stabila minuter där han gör mycket bra utan boll och är väldigt bra på att hantera utvisningen. Målet är något turligt men ändå starkt att hitta en tillräckligt bra nick för att låta Dahlberg göra en tabbe. 

Tesfaldet Tekie - 2 
Likt Pinas räddad av Davor idag. Tekie är ganska anonym idag förutom när han både en och två gånger tappar boll på grund av en svag touch på egen planhalva, vilket är alldeles för dåligt. Inget av bolltappen renderar i något mål men tycker ändå man måste kunna kräva mer av en så teknisk spelare. 

Nahir Besara - 2
Nahir är, likt många andra matcher i år, väldigt hårt markerad idag och har svårt att komma till några lägen. När han väl har bollen gör han bra saker men den enorma delaktigheten han hade i Hammarbys offensiv förra året känns tuff att komma upp i, derbyinsatsen till trots. 

Joel Nilsson - 2 
Gör en ganska stark match tycker jag där han är kreativ och ofta tar sig förbi sin gubbe på sin kant. Borde eventuellt kunnat undvika straffen men samtidigt svårt att hålla undan Norlin utan att Klitte ska blåsa. 

Adi Nalic - 2
Väldigt anonym idag och lyckas inte riktigt komma loss och vara delaktig. Svårt att ge underkänt då han inte är direkt svag när han väl har bollen och tar en del bra löpningar men han kom inte riktigt in i det idag. 

Abdelrahman Boudah - 2
Abdo är faktiskt en av de bättre i Bajen idag. Spelar smart och skapar ofta oreda hos blåvittförsvaret, men utan att vara särskilt nära ett mål. 

Davor Blazevic - 4 
Den konstiga situationen till trots så kändes det underbart att se Davor på planen igen. Helvete vad lyxigt det är att han en så kompetent andraslips. Visst, han tappar någon boll för mycket men det struntar jag i. Gör typ fyra helt avgörande linjeräddningar när spelarna tappat markeringen och den största anledningen till att vi får åka hem från baksidan med en poäng. 

Följande spelare spelade för kort tid för att betygsättas:
Fredrik Hammar
Jusef Erabi
Pavle Vagic 

Viktor Kjellander2023-05-21 20:30:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!