Spelarbetyg: Dalkurd - Östersund

Vilken fantastisk match killarna gör. Det börjar lite skakigt där Jasarevic har det tufft mot kvicke Aiesh men efter att dom byter in Islamovic så tar Dalkurd över spelet helt. Om man ska ge sig på att betygsätta spelarna så förtjänar många spelare höga betyg. 1-10

Aziz Demircan - 8,5
Gör det riktigt bra matchen igenom. Fantastisk passningsspel stundtals. Till en början såg det ut som rensningar som "råkar" hamna på dalkurdspelare men han i den här matchen såg man att hans fina fötter kommer skapa andrum till Dalkurd. Riktigt bra i luften, inger trygghet till försvaret och har bra kommunikation med sin backlinje. 

Jasarevic - 7
Spelar upp sig enormt mycket efter att ha blivit bortfintad två gånger på kort tid av Aiesh. Enorma problem i början på matchen men spelar upp sig enormt mycket när han får stångas med Sema och Islamovic, som ju också är stora spelare. Bra debut men ett frågetecken när han får möta kvicka och bollsäkra yttrar. 

Kebba - 8
En jätte i försvaret. Vinner många höjddueller och gör det riktigt bra med att ta djupet när Henke är uppe och stöter. Kebbas akilleshäl har varit positionsspelet där han oftast räddar upp det med sin snabbhet men nu verkar han ha mognat och placerar sig väldigt bra. En av allsvenskans bästa backar i uppspelsfasen. 

Henke - 8
Henke gör en riktigt bra match. Vilken lyx att ha mittbackar med så fina fötter. Henke krigar och fördelar bollarna väldigt moget. 

Strand - 7
Lite lågt betyg kan tyckas med tanke på att laget håller nollan men kraven på Strand ska vara högre. Slarvar i ett väldigt bra läge där han konstigt nog passar till en offsideställd och trött Buray istället för att avancera själv. Gör en bra insats defensivt och överlappar bra offensivt. Spännande nyförvärv.


Amin - 9
Vilken start i allsvenskan. Amin vinner boll, fördelar boll och visar upp en imponerade passningsspel och blick för spelet. Väldigt mogen i sitt spel trots sin ringa ålder med tanke på positionen han har oå planen. Spindeln i nätet i laget och visar idag upp ledaregenskaper. 

Oliver Berg - 8
Ska man hämta in en norrman så kan han lika gärna heta Berg i efternamn. Berg var som ett berg idag. Vann boll, gör ett snyggt mål och springer och sliter konstant. Här hittar Valli hans naturliga position. En gratis värvning som kan visa sig vara ett fynd när vi summerar allsvenskan i sommar. 

Lawan - 7.5
Kaptenen är en oerhört sympatisk spelare. Lätt och tycka om. Man ser hur Lawan ofta offrar sig själv för sina spelare ute på planen. Tar Berg en offensiv löpning så täcker Lawan ytan som uppstår där. Synd att han blir utbytt så tidigt men han gör det väldigt bra. Passen till Sugita visar på intelligens, tålamod och en massa rutin. Nyttig spelare. Skulle nog annars må bra av att ta bort ett par kilon till. 

Sugita - 8.5
Att japanen är en spelare som gör det oväntade visste vi dalkurdsupportrar redan men idag gör han en ruskigt bra match defensivt såväl offensivt. Tar sitt hemjobb väldigt bra och blixtrar till när han får bollen. Fina dribblingar och står för assisten när han distinkt och vackert serverar Bergs till hans mål. 

Ayaz - 7
Spelar bara en halvlek men oj oj vad det bådade gott. Tyvärr verkar hans kropp inte riktigt hålla då han byts ut men får han ordning på skadorna så har laget en riktig fartunder på planen. Vid en sekvens tar han en hård 60 meters löpning hemåt när ÖFK kommer i en snabb kontring. Vi får hålla tummarna att skadan är lindrig. 

Turay - 9
Matchens spelare. Turay gör 1-0 på ett sätt som bara han kan, något som förmodligen var lättande för många dalkurdspelare. Springer sen konstant matchen igenom. Han kontrar på egen hand, fixar frisparkar och gör stundtals också ett bra som jobb som target. Suger ned bollarna på ett imponerande vis och duktig på att skapa sig själv yta. Hans passningspel kan bli bättre dock. Vid ett läge kommer dalkurd i 3-3, ett läge där han håller i bollen istället för att passa. Turay är en oslipad diamant, kan Valli ge han en till dimension i spelet så är han en spelare som kan vinna skytteligan i allsvenskan. 

Inhoppare

Rashidi - 6,5
Gör ett bra jobb defensivt och springer mycket. Nyttig spelare. 

Tranberg: 7
Gör det bra genom att komma in och döda ytor i matchen. Väldigt stabil och ser ut som en ny spelare efter en hård försäsong. Har gått ned flera kilo och ser rappare ut med och utan boll. 

Monza - -
För lite speltid.


I övrigt så är detta taktiken Dalkurd ska spelare med. Slopa tre backlinjen då Kebba och Henke är tillräckligt bra. Idag spelade Valentic 4-3-2-1 vilket passar spelartruppen väldigt bra. 

Njut av segern boys!

Samba-Jille2018-04-08 21:54:00
Author

Fler artiklar om Dalkurd FF