Spelarbetyg: Degerfors IF – Djurgårdens IF
Kalle Holmberg hade en tuff dag på jobbet.

Spelarbetyg: Degerfors IF – Djurgårdens IF

Djurgården förlorade sin första match för säsongen borta mot Degerfors på Stora Valla. Här följer spelarbetygen efter den usla laginsatsen.

Betygskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dålig

Vasyutin 1

Helt sysslolös i den första halvleken. Fick plocka ner några bollar i inledningen av den andra halvleken men i slutminuterna kom skottet från halva plan av Edvardsen och Vasyutin stod långt ute och fick se bollen segla in i mål. Släppte in ytterligare ett mål från Edvardsen och fick rädda några bollar när Djurgården hade tryckt upp hela laget i ett tafatt försök till slutforcering. Edvardsens skott från halva plan ska inte få bli ett mål, därav underkänt idag för ryssen.

Witry 2
Följde med mycket i offensiven och slog en del inlägg, som sällan gick till rätt adress. Slog en farlig frispark i mitten på den andra halvleken. Avväpnade Edvardsen i ett farligt omställningsläge i den första halvleken. Allt som allt är Witry en av få blåränder som inte nödvändigt vis behöver vara missnöjd med sin insats för dagen.

Ekdal 2
Avvärjde ett 1 mot 2-läge i första halvleken på ett skickligt sätt. Såg stabil ut och gör inte en dålig match på något sätt, men det är svårt att ge något annat betyg än en tvåa när man förlorar med 2 – 0.

Une Larsson 2
Gör liksom Ekdal inte en dålig match. Stark i duellspelet och stod för en del brytningar. Godkänd insats av Une.

Radetinac 2 (ut 88)
Haris fick rycka in som vänsterback då Käck saknades på grund av tillökning i familjen. Följde med i offensiven men lyckades inte fullt ut. Gör det godkänt i det defensiva. Kan inte klandras för den här förlusten.

Edwards 1 (ut 66)
Är inte sämre än någon annan spelare för dagen men i det stora hela så var den här insatsen inte tillräckligt bra av Edwards. Finndell har en högre nivå i sig i dagsläget än vad Edwards har. Inte särskilt vass i det defensiva spelet under matchens gång och löper inte alls lika mycket som Edwards brukar göra i det offensiva.

Schüller 1
Schüller var magiskt bra i de fyra inledande matcherna. Det var han INTE idag. Tappade mycket boll, slog iväg många bollar och ska vara glad över att han inte fick sitt andra gula efter en riktigt ful tackling på Abraham. Tappade bollen till Edvardsens långskott efter en väldigt dålig bollmottagning. Det här var ett riktigt bottennapp av Schüller och vi får hoppas att det inte blir så många fler sådana.

Eriksson 2
Liksom resten av laget har Mange haft en strålande inledning på säsongen, men liksom resten av laget så var det här en insats att snabbt glömma. Passningsspelet fungerade inte alls, tog många touch i varenda aktion med bollen och det fungerade inte alls för Mange idag. Crossbollarna som varit Manges signum under inledningen satt inte alls idag. Ska dock ha ett plus för att han krigade hela vägen till slutsignalen gick.

Chilufya 2
Stör Degerfors backlinje ofta med sin snabbhet och hade ett friläge i inledningen av matchen som han borde ha förvaltat bättre. Alldeles för många missar i dagsläget. Man kunde gissa på förhand att det skulle bli en tuff match för yttrarna när bilderna på Stora Vallas gräsmatta kablades ut men gör ändå en godkänd insats.

Holmberg 1 (ut 66)
Sämst på plan idag och då ska man ha i åtanke att det var många dåliga insatser i blårandigt. Hade betygsskalan tillåtit en nolla hade han fått den. Såg loj ut och att helt sakna energi. Det kollektiva presspelet som leds av Holmberg fungerade inte alls idag och Holmberg har en stor roll i just det. Borde kanske blivit utbytt tidigare.  

Bärkroth 2 (ut 66)
Hotar en del i den första halvleken men försvinner helt ur matchbilden i den andra halvleken och blir utbytt. Hade ett farligt skott i den första halvleken.

Kujovic (in 66)
Hade en farlig nick strax efter han blivit inbytt, men spelade för kort tid för att betygsättas.

Cornic (in 66)
Allsvensk debut för Cornic! Spelade för kort tid för att betygsättas.

Andersson (in 66)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Hien (in 88)
Allsvensk debut även för Hien! Vann en del nickdueller under sina få minuter men spelade för kort tid för att betygsättas.

Håller ni med om betygen? Var det för hårda betyg eller borde fler spelare blivit underkända? Diskutera gärna i god ton i kommentarsfältet!

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342021-05-09 18:12:00
Author

Fler artiklar om Djurgården