Spelarbetyg: Degerfors IF - Djurgårdens IF
Magnus Eriksson – bäst i blårandigt efter en svag Djurgårdsinsats.

Djurgården reste till Värmland för att spela på bortagräs mot nästjumbon Degerfors. Det blev likt förra säsongen en blytung förlust för Djurgården som efter 90 spelade minuter reste hem till Stockholm med 1-2 i bagaget. Forum 1891 har betygsatt de blårandiga spelarna.

Tommi Vaiho - 2
Fanbäraren och guldhjälten fick chansen återigen från start efter hållen nolla senast. Är inte rätt spelare att lasta för ledningsmålet och var chanslös vid 2-1. Stod i övrigt för en godkänd insats.

Piotr Johansson - 1
Nej, det här var inte högerbackens bästa dag på jobbet. Slog felpassningen som ledde till hemmalagets 1-0-mål, var svag i defensiven och fick det inte att lossna offensivt.

Carlos Moros Gracia (ut 88) - 1
Har haft en knackig inledning i sin sejour i blårandigt. Tappade markeringen vid 1-0-målet efter att han stött okoordinerat mot bortalagets Vukojevic, som enkelt kunde placera in ledningsmålet. Fick chansen att revanschera sitt misstag senare i matchen, när han slängde sig fram i straffområdet för att stöta in ett eventuellt 1-2-mål. Något mål blev det däremot inte, då skottet träffade en försvarsspelare. Stod istället för en svag rensning i matchens slutskede som gick rakt i gapet på rödklädda Rasmus Örqvist, som kunde skjuta in det avgörande målet

Marcus Danielson - 2
I mångt och mycket stark och precis i duellspelet. Fick ett jätteläge att ge Djurgården ledningen minuten innan halvtid, men skottet träffade en täckande Degerforsspelare.

Elias Andersson - 2
Vass i inläggsspelet, något som mycket väl hade kunnat bära frukt om skärpan hos medspelare varit desto bättre i och runt straffområdet. En godkänd insats.

Rasmus Schüller (ut 37)
Utgick skadad tidigt i matchen. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Besard Sabovic - 3
Första matchen från start i årets allsvenska och svarade med att bjuda på ett drömmål från distans. Var stark i duellspelet, trygg i passningsspelet och visade hjärta och vilja.

Oliver Berg - 2
Andra matchen från start i rollen som klassisk “tia” i den omvända triangeln på innermittfältet. Hade under långa perioder väldigt svårt att komma loss i ytan mellan hemmalagets backlinje och mittfält och blev därav ofta inte särskilt delaktig i spelet. Han skapade oreda i straffområdet de få gånger han fick komma rättvänd med boll. Den norske mittfältaren kom undan med ett knappt godkänt betyg.

Gustav Wikheim (ut 88) - 2
Norrmannen blandade och gav på sin vänsterkant, hade ett tydligt övertag på sin duellerande högerback men skapade inte nämnvärt många lägen.

Victor Edvardsen (ut 59) - 2
Tio matchers måltorka blev idag elva. Tog ett mycket onödigt kort efter fyra spelade minuter och blev tidigt utbytt. Var anonym i offensiven och fick inte samspelet att fungera med sina lekkamrater på kanterna. Bidrog annars med löpmeter och var mycket nära att nicka in bollen från nära håll. Svag tvåa.

Oskar Fallenius (ut 59) - 2
Tredje matchen från start och växer tydligt in i rollen. Väldigt delaktig i Djurgårdens offensiv inledningsvis, men föll ur matchbilden och en slutprodukt saknades. Godkänd.

---

Magnus Eriksson (in 37) - 3
Var en injektion när han blev inbytt och minuter senare kom kvitteringsmålet. Visade vägen i offensiven och skapade en handfull lägen. Bäst på plan i Djurgården.