Tele2 Arena, 2020-11-08 14:30

Djurgården - AIK
0 - 1

Spelarbetyg Djurgården - aik: “Ett blodrött kort och återigen ett klumpigt självmål"

Spelarbetyg Djurgården - aik: “Ett blodrött kort och återigen ett klumpigt självmål"

En ny derbyförlust efter en svag domarinsats och ett minst sagt bedrövligt självmål. Ett resultat som också gör att det väntar en nervös avslutning för DIF i årets allsvenska. Här är spelarbetygen från matchen. Betygsskala 5 = Mästerlig 4 = Mycket Bra 3 = Bra 2 = Godkänd 1 = Dålig

Vaiho 3
Gör det helt okej och helt chanslös på det insläppta målet. Ett steg framåt efter den dåliga insatsen mot Falkenberg. Behövs att det håller i sig resten av säsongen nu.

Witry 2
Mycket bra första halvlek följs upp av en svagare andra halvlek. Skapar inte speciellt mycket och det blir ofta den sidan som aik valde att anfalla. Hade det jobbigt och det hade DIF inte råd med i dag.

Une Larsson 2
Gör mycket brilliant. Tar bort Goitom fullständigt i stora delar av matchen. Men har en förmåga att hamna fel eller ren otur i defensiven och står återigen för ett klumpigt självmål då skottet hade gått 3 meter utanför.

Augustinsson 3
Gör precis som Une mycket rätt och visar verkligen att det är en bra mittback med allsvenska mått mätt. Står även upp bra i huvudspelet. Överlag en bra insats.

Käck 2
Märks inte av så mycket. Och det är väl både ett gott och ett dåligt betyg. Borde kunnat bidra mer offensivt men gör samtidigt sitt jobb i defensiven. 

Karlström 3 (Ut 80)
Dominant i första halvlek och styr mittfältet ordentligt. Tappar i ork i andra och då tar även aik över matchen. Det börjar märkas för tydligt att det intensiva spelprogrammet i år börjar ta ut sin rätt.

Edwards 2,5 (Ut 72)
Precis som mot Falkenberg står han upp bra i första halvlek. Vinner mycket boll och fördelar den kreativt. Men orken finns inte där och det tog för lång tid innan han blev utbytt. Konditionsträning behövs på mittfältarna.

Ulvestad 2
Får inte ut lika mycket i dag mot en tuffare defensiv. Kom för långt ner i banan när han inte lyckades få bollen i fickorna. Det resulterade i att hela offensiven blev lidande. Borde fått med sig ett blodrött kort som hade förändrat matchen, när han blir nedsparkad av Larsson.

Radetinac 2
Skapar inte tillräckligt och fick inget övertag på sin kant. Försöker utmana men det var inte Haris match. Borde kunna skapa mer över 90 min.

Bärkroth 2,5 (Ut 72)
Den som fick ut mest offensivt. Med lite bättre kvalité så borde Bärka skapat tillräckligt för att få utdelning. Tappade sin övertag mot Lustig en bit in i matchen och i slutändan var det helt rätt att byta ut honom. 

Holmberg 2 (Ut 72)
Nära att komma rätt några gånger. Men blir precis som Goitom på andra sidan neutraliserad hela matchen. Det är så klart inte tillräckligt bra men det fanns några positiva aktioner som räddar betyget.

Avbytare:

Berg  2 (In 72)
Kommer in för att stångas. Drar tyvärr mest på sig frisparkar och när läget kom i den sista sparken missade han bollen. Hade möjlighet att bli hjälte men kvalitén saknades.

Mitku 2 (In 72)
Försöker och gör det helt okej. Men hamnade knappt i några lägen att utmana och det hade behövts. Fin potential som ändå märks av.

Kujovic 2 (In 72)
Hände inte speciellt mycket alls. Men bollarna måste in oftare när vi spelar med Kujovic i boxen.

Eriksson (In 80)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Daniel Bergholm2020-11-08 18:05:00
Author

Fler artiklar om Djurgården