Spelarbetyg Djurgården - FC Europa: "Det kan bli jobbigt mot CFR Cluj"

Spelarbetyg Djurgården - FC Europa: "Det kan bli jobbigt mot CFR Cluj"

Ett solklart favorittippat Djurgården gjorde en av sina absolut svagaste insatser på lång – lång tid, men besegrade ändå FC Europa med nöd och näppe. Här kommer spelarbetygen från matchen. Betygsskala 5 = Mästerlig 4 = Mycket Bra 3 = Bra 2 = Godkänd 1 = Dålig

Bråtveit 2,5
Svårt att sätta betyg. Får egenligen väldigt lite att göra sett över hela matchen, men räddar däremot "som vanligt" straffen, som blir otroligt viktig för matchens utgång. Situationen vid 1-1 är däremot inget annat än direkt uruselt. Ska inte få ske på denna nivån och är helt oförsvarbart.

Witry 1,5
Skapar väldigt lite på sin kant och känns för bekväm i sin roll. En högerback i Djurgården ska man kunna kräva mer av i en match mot ett direkt svagt lag som FC Europa.

Une 1
Precis som vårt målvakt är situationen vid 1-1 alldeles för dåligt. Ställs i övrigt inte på några svåra prov, men mot svårare motstånd måste misstagen upphöra, annars åker DIF ut med buller och bång.

Ulvestad 2
Gör mycket av sitt jobb stabilt. Svårt att betygsätta när han inte spelar på sin naturliga postition, men gör ändå en okej insats och sätter, som alltid, straffen säkert i mål. Behövs på sin riktiga position i framtida europamatcher. 

Käck 2
Klarar precis godkänt. Gör inte bort sig men skapar för lite och det blir ofta för mediokert, i det mesta Käck gör. Märks att självförtroendet inte finns där just nu.

Edwards 1,5 (ut 64)
Tycker vi kan kräva mer av en innermittfältare mot ett av våra svagaste motstånd på länge. Klarar knappt betyget, främst genom att han gör ett snyggt mål, men vinner man knappt mittfältet mot det här motståndet så förtjänar man att bytas ut tidigt.

Karlström 2
Samma här. Lojt och oinsprirerat. Klarar en 2:a i betyg genom att vi vinner matchen, men det kan bli jobbigt mot Cluj med andra ord.

Eriksson
Det är fortfarande mycket som saknas från sin förra sejour i blårandigt. Vill fortfarnde ge Mange tid, då han inte är van vid spelsättet och konstgräset, men mot ett så här svagt motstånd är det knappt en okej insats. Måste höja sig flera snäpp för att fortsätta vara en startspelare.

Holmberg
Så svag som Kalle var idag är egentligen helt orimligt. Vet inte vad tränarna sa innan match, men vad det än var så hamnade Holmberg helt fel i det. 

Radetinac 1,5 (ut 84)
Skapar inte alls så mycket som man hoppades. Kommer fel in i det och i en match som ska domineras fullständigt, så är det helt enkelt för dåligt att bara skapa några hörnor på sin höjd. För dåligt bara.

Chilufya 3 (ut 72)
Den enda Djurgårdare som kommer undan med ett "bra" betyg. Visar att han vill någonting och skapar ofta något när han får bollen. Borde blivit målskytt, men saknar fortfarande beslutsamhet i den sista tredjdelen. 

Avbytare

Augustinsson 2 (in 64)
Bidrog inte nämnvärt till någon förändring. Kommer in när vi ska ha full kontroll på matchen men vi blir så nedtryckta av ett så svagt motstånd att det är svårt att sätta något ordentligt betyg. 

Kujovic 2 (in 72) 
Kommer in med energi. Är inte en kontringsspelare, men det vi ska inte behövas kontra när vi leder mot detta motstånd och samtidigt spelar med en man mer. Måste vara frustrerande att vara Emir Kujovic just nu. 

Ring (in 84)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Daniel Bergholm2020-09-17 23:23:00
Author

Fler artiklar om Djurgården