-
-

Spelarbetyg Djurgården - Häcken: "Une är en fältherre"

Spelarbetyg Djurgården - Häcken: "Une är en fältherre"

Djurgården följde upp den efterlängtade derbysegern med att ta en komfortabel seger hemma mot Häcken och fortsätter avancera i tabellen. Här kommer spelarbetygen från dagens match.

PK Bråtveit 3

Ytterligare en stabil insats av den norske målvakten som tagit ett starkt grepp om platsen som förstamålvakt. Suverän räddning på Une Larssons (hemåt)nick.

Aslak Witry 3

Snuddar på en fyra. Gör ett gediget jobb framåt som vanligt men är väldigt viktig defensivt i dag. Också ruskigt viktig i uppspelsfasen när Häcken pressade högt. Genialisk lobb som leder till 1-0-målet.

Jacob Une Larsson 4

En fältherre som knappt sätter en fot fel i dag. Bryter flera gånger högt med sina fina stötbrytningar och i straffområdet är det ingen som tar sig förbi.

Erik Berg 3

Är nästan lika bra som sin mittbackskollega men hamnar lite på mellanhand vid det insläppta målet. Gottgör det med ett elegant klackmål.

Jonathan Augustinsson 3

Är fruktansvärt bra i sina offensiva löpningar där han kommer bakom Häckens försvar flertalet gånger. Sista touchen behöver lite oftare vara bättre men ”Jonis” visar att han inte behöver nöja sig med en flytt nedåt till Norge, han kan nå mycket bättre klubbar om han vill ut i Europa.

Fredrik Ulvestad 3

Det känns som att det inte går att sätta lägre än en trea på Ulvestad. Han är oumbärlig i uppspelsfasen och defensivt vinner han dueller till höger och vänster. Sättet han skapar ytor med sin förstatouch är fotbollsgodis på ruskigt hög nivå.

Jesper Karlström 3

Precis som Ulvestad är Karlström minst en ständig trea. Inte minst när han som i dag plockar fram sin lite ”fulare” sida och vinner boll på ett hårt sätt. Utöver det är han superviktig i en match som denna i uppspelsfasen där Häcken låg högt i press.

Kevin Walker 3 (ut 70)

Kevin Walker springer och springer och springer. Skapar fina ytor i det offensiva och drar isär motståndarna, inte minst vid 2-1-målet där han skapar yta för Holmberg att avlossa. Hans högerfot är utmärkt vid hörnor.

Jonathan Ring 2 (ut 86)

Kanske den bästa insatsen av Ring i år och det säger väl rätt mycket om hans tidigare insatser. Behöver komma rätt snart annars lär hans startplats vara i fara.

Haris Radetinac 3 (ut 94)

Ligger bakom 1-0-målet med sitt kämpande och han slutade inte kämpa där. Man kan sätta ett frågetecken vid Haris slutprodukt men hans fysik och ständiga löpande gör honom till en viktig del i dagens Djurgården.

Kalle Holmberg 4 (ut 70)

Holmberg börjar trumma igång och i dag fick han väldigt bra utdelning. Han gör ett påpassligt 1-0 och dundrar in ett vackert 2-1 med vänsterfoten. Utöver målen bidrar Holmberg med ett löpande och en rörelse som skapar stor oreda i Häckens försvar.

Avbytare

Emir Kujovic (in 70)
Spelade för lite för att betygsättas.

Emmanuel Banda (in 70)
Spelade för lite för att betygsättas.

Elliot Käck (in 86)
Spelade för lite för att betygsättas.

Melker Jonsson (in 94)
Spelade för lite för att betygsättas.

Mikael Holm2020-08-01 17:38:29
Author

Fler artiklar om Djurgården