Spelarbetyg Djurgården-Malmö: "Gjorde att Malmöförsvaret fick svettas ordentligt"

Efter 80 minuter låg Blåränderna under med 0-2 mot serieledande Malmö. En dryg kvart senare stod Djurgården som vinnare efter en osannolik vändning. Här är spelarbetygen på hemmalagets spelare efter den händelserika matchen.

Vaiho 3
Testades rejält tidigt i matchen. Stod för fina räddningar med såväl händerna som fötterna. Höll nere siffrorna den första halvleken.

Witry 2
Deltog ofta i offensiven i början av matchen. Går bort sig totalt vid 0-2 och hade det överlag svårt med defensiven mot Malmö. Visade upp energi i slutet av matchen vilket trots allt bidrog till segern.

Une Larsson 3
Gör inga direkta misstag men blir överglänst av sin mittbackskollega Nyholm. Var dock precis som Witry mer framåtlutad i slutet av matchen och gjorde att Djurgården kunde pressa Malmö.

Nyholm 3 (Ut 64)
Vågade driva fram med bollen framåt i banan vid ett par tillfällen. Låg bakom en fin möjlighet när han serverade Augustinsson med vänsterfoten på ett skickligt sätt. Utgick skadad efter drygt 65 minuter.

Augustinsson 2
Borde möjligtvis kunnat pressa Toivonen hårdare vid 0-1. Agerade mittback sista halvtimmen och utsattes inte för några ordentliga prov.

Karlström 2
Fick ett par möjligheter att driva bollen framåt i banan men hade problem med sin bolltouch. Gjorde en helt okej insats men såg länge ut att bli besegrad av Christiansen och Rakip.

Ulvestad 4
Med Ulvestad-mått såg det länge ut att vara en ganska medioker insats. Men när slutsignalen ljöd hade norrmannen spelat en avgörande roll bakom vändningen. Låg bakom de flesta målchanserna, nickade in reduceringen och spelade fram Chili i samband med 3-2.

Radetinac 2 (Ut 79)
Kämpade och slet som vanligt men var inte särskilt lyckosam när de avgörande inläggen skulle slås. En starkare 2:a än exempelvis Jonathan Ring, men inte tillräckligt bra för att nå en 3:a.

Eriksson 3 (Ut 79)
Blev rättvänd med bollen flera gånger i första halvlek. Saknade ofta kvalitén vid den sista passningen eller avslutet.

Ring 2 (Ut 55)
Gjorde inte sin sämsta insats för säsongen, vilket dock inte säger särskilt mycket. Var delaktig oftare i båda riktningarna men visade upp varierande kvalité i sina aktioner.

Bärkroth 3 (Ut 64)
Bergstrand och Lagerlöf valde att testa ytterligare en ny spelare på anfallspositionen och denna gång föll valet på Bärkroth. Inledde på ett piggt sätt när han pressade Malmös backlinje och kombinerade med sina offensiva medspelare.

Chilufya 4 (In 55)
Kom in med en injektion när han utnyttjade sin snabbhet. Gjorde att Malmöförsvaret fick svettas ordentligt och spelade fram till 3-2 på ett snyggt sätt. Snudd på en 5:a med tanke på hur mycket han bidrog till vändningen.

Käck 3 (In 64)
Stod för fina hörnor vilket resulterade i två viktiga mål i matchens slutskede.

Holmberg 4 (In 64)
Var totalt osynlig i drygt 20 minuter innan han dök upp som gubben i lådan vid två tillfällen. Holmberg blev matchvinnare med sina två mål.