Tele2 Arena, 2020-09-27 17:30

Djurgården - IFK Norrköping
1 - 2

Spelarbetyg Djurgården-Norrköping: "Det är en oerhörd skillnad mellan vår höger och vänsterkant"

Spelarbetyg Djurgården-Norrköping: "Det är en oerhörd skillnad mellan vår höger och vänsterkant"

Ytterligare en förlust, ytterligare en svag insats och ytterligare ett steg längre från Europa och att kunna rädda säsongens betyg från underkänt. Här är spelarbetygen efter förlusten mot Norrköping. Betygsskala 5 = Mästerlig 4 = Mycket Bra 3 = Bra 2 = Godkänd 1 = Dålig

 
PK Bråtveit 2

Då var det återigen dags för PK att släppa in ett billigt mål som blir matchavgörande. Visst, den tar på Käck på vägen men jösses vad lätt det känns. Han har kostat oss på tok för många poäng i år och så fort vi har möjlighet så måste Bosse hitta en ny målvakt.

Witry 4

Bäst i Djurgården idag. Gör nästan allt rätt och fyller ständigt på längs kanten. Bara vår egna oförmåga inne i boxen som gör att inte Witry gör poäng idag, eller under resten av säsongen för den delen. 

Une Larsson 3

Kommer fel i ett antal situationer i första halvlek och verkar ha fortsatt svårt att ta ledarrollen i försvaret när Berg är borta. Spelar upp sig ju längre matchen går, men behöver en trygg pjäs bredvid sig snarast. Gör ändå inte bort sig på något sätt.

Augustinsson 2

Gör inte heller bort sig, men det märks tydligt att han inte känner sig trygg med mittbacks-rollen. Säker i passningsspelet och gör det okej, men den här lösningen är otacksam för  honom själv och laget.

Käck 1

Slarvar bort en hel del fasta situationer och känns väldigt statisk på sin kant – det händer för lite. Kommer fel på båda målen och känns allmänt väldigt osäker just nu.

Karlström 2,5

Börjar matchen svagt och Norrköping har full kontroll på mittfältet inledningsvis. Spelar upp sig, jobbar sig hela tiden in i matchen mer och mer och borde fått iväg några bättre avslut, då Karlis kommer till en hel del skottlägen idag. En pådrivare som ändå visar sin betydelse i motvind.
 
Ulvestad 2

Nej, idag var ingen bra match av Ulvestad som jag tycker går ner sig mer och mer för varje match. Kanske har tankarna börjat sväva för långt utanför Stockholm, men det var längesen man såg en riktigt bra prestation av vår mittfältsgeneral nu. Måste kunna förvänta oss betydligt mer framöver.

Radetinac 3 (Ut 73)

Startar matchen väldigt piggt och är Blårändernas farligaste hot offensivt i första halvlek. River och sliter som vanligt men får också bra utdelning när han ofta kommer förbi sin gubbe. Kul att se men, poängen behöver komma från den positionen. Det är en oerhörd skillnad på vår höger och vänsterkant just nu.

Edwards 2 (Ut 58)

För ofta känns det väldigt mycket "mellanmjölk" över hans prestationer. Hoppades mer på Edwards idag men fick inte alls till något samarbete med Mange och var inte det offensiva hot som behövdes mot pekings tunga backlinje. Spelar ofta bra fram till sista tredjedelen men sen händer ingenting. Vill också för ofta vända hem istället för att vända upp och hota.

Ring 1 (Ut 58)

Vet inte vad som kan sägas längre. Måste vara på gränsen till tjänstefel att låta han spela men det verkar inte spela någon roll längre. Det finns ingenting i Rings fotbollsspelande just nu som påvisar att han ska vara en startspelare i Djurgården. Ingenting.

Eriksson 2 (Ut 73)

Otacksam roll i första halvlek där han inte får ut någonting. Det vill sig inte för Mange och det känns inte som att han ska spela i en nummer 9 position i dagens Djurgår´n. Vi har andra anfallare och när han kommer i form så borde han spela som en yttermittfältare, där vi vet att han kan leverera stordåd.

Avbytare:

Chilufya 2 (In 58)

När Norrköping blir så defensiva så blir tyvärr Chili lidande. Behöver mer ytor för att kunna använda sina styrkor. 

Holmberg 1 (In 58)

Märks att han kämpar med formen. Touchen är inte där och skapar knappt någonting. Men visar upp att inställningen att vinna finns på planen och det gör ändå att man tror att det kommer vända för Kalle i Djurgårdströjan. Har fortfarande mycket att bevisa och det kan ju börja med att inte le i tv-sändningen efter slutsignalen.

Kujovic (In 73)

Spelade för kort tid för att betygsättas. Viktigt för självförtroendet med målet däremot.

Bärkroth (In 73)

Spelade för kort tid för att betygsättas. Men det var precis ett sånt där inhopp som jag vill se.

Daniel Bergholm2020-09-27 20:40:00
Author

Fler artiklar om Djurgården