-
-

Spelarbetyg Djurgården-Östersund: "Nyholm dagens stora glädjeämne, resten är nattsvart"

Spelarbetyg Djurgården-Östersund: "Nyholm dagens stora glädjeämne, resten är nattsvart"

En jobbig förlust senast följdes upp av ett ännu jobbigare poängtapp hemma mot Östersund, efter ytterligare en svag insats. Här kommer spelarbetygen från dagens match. Betygsskala 5 = Mästerlig 4 = Mycket Bra 3 = Bra 2 = Godkänd 1 = Dålig

Bråtveit 3

Gör det han ska och håller en fin nolla. Stabil insats.

Witry 3

Har genomgående sylvassa fasta situationer och det är helt otroligt egentligen att ingen utnyttjas bättre. Känns som att han agerar ensam på högerkanten idag och gör det imponerande.

Une Larsson 3

Stabil och väldigt bra speciellt i första halvlek. Agerar med pondus i brytningarna och gör det enkelt för Nyholm att anpassa sig i försvaret. Stort plus i kanten då han idag gjorde sin 100:e Allsvenska match för Djurgården.

Nyholm 3

Dagens stora glädjeämne, för resten är nattsvart. Känns självklar i rollen som mittback och det en trygghetskänsla att vi nu har tre mittbackar som håller hög hög Allsvensk-klass.

Augustinsson 4

Tycker han är bäst på planen i Djurgården idag. Löser alla uppgifter defensivt och har även självförtroende att trycka på framåt med många individuella räder. Försäkrar sig fortsatt som nummer ett på vänsterbacksplatsen.

Ulvestad 3

Gör det han ska och presterar på den nivå han gjort länge nu. Svårt att se att Ulven skulle göra en dålig insats med den formen han haft i början på säsongen. Borde blivit målskytt i slutet.

Karlström 3 (Ut 90)

Tycker han gör mycket bra i speluppbyggnaden och det finns även en hel del offensiva tendenser idag som jag saknade mot Elfsborg senast. Hoppas han kan utveckla den biten lagom till söndagens derby, för potentialen finns.

Walker 2 (Ut 61)

Gör det som kan begäras, men inte heller mycket mer. Borde gjort något bättre av sin chans i andra halvlek och annars för osynlig för att vara offensiv mittfältare hemma mot bottenlaget Östersund.

Ring 1 (inte utbytt?)

Vad är det som händer? Nonchalant, trött och klarar inte att ta sig förbi sin ytterback en enda gång. Underbetyg till spelartruppen att han överhuvudtaget får en minut på planen just nu. 

Radetinac 1 (Ut 46)

Försöker i alla fall mer än Ring men får inte till ett enda inlägg och det är ett smärre mirakel när man spelar med Kujovic, som konstant befinner sig i boxen och bara väntar på inlägg. 

Kujovic 2

Passar helt enkelt inte in i spelmodellen. Befinner sig i boxen men får knappt en enda boll att jobba med. Så fort han får det blir det däremot farligt och borde nog gjort minst ett mål idag. 

Edwards 2 (In 46)

Slarvar i passningsspelet för ofta och skapar oerhört lite framåt. Tyvärr inte lika bra som man hade hoppats på efter insatsen mot Elfsborg.

Holmberg 2 (In 61)

Det händer för lite i dagens inhopp. Försöker då och då men det positiva aktionerna händer alldeles för sällan. Hade behövts en bra Kalle idag.

Banda (In 90)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Daniel Bergholm2020-07-22 21:20:00
Author

Fler artiklar om Djurgården