Spelarbetyg: Djurgårdens IF - AIK
Ännu ett tungt derby för Djurgården.

Ett otroligt viktigt derby som slutade i en tung 1-2 förlust. Det går tungt i Allsvenskan för Djurgården som förlorade tredje matchen i rad och nu känns guldet långt borta. Trots resultatet stod Blåränderna för en spelmässigt bra insats. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från söndagens match.

Jacob Widell Zetterström - 2
Borde kanske ha tagit John Guidettis mål, men det gick väldigt snabbt och avslutet kom nära ifrån. Kunde inte göra så mycket vid 0-2 då Nicolas Stefanelli stod för ett bra avslut.

Haris Radetinac - 1
Gjorde det bra offensivt i första halvlek och kändes stundvis som en ytteranfallare. Var dock skakig defensivt och borde varit bättre påkopplad vid 0-1-målet. Fortsatte vara dålig defensivt i andra halvlek och borde ha kommit upp i press på Nicolas Stefanelli vid 0-2-målet. Tappade även det offensiva hotet han bidrog med i första. Som pricken över i:t slog han håglöst bort det sista inlägget och möjligheten till kvittering.

Piotr Johansson - 2
Märktes att han spelade ur position då han kändes lite förvirrad och skakig. Lyckades dock klara sig ifrån att orsaka något baklängesmål. Var inte direkt inblandad i något av målen och stod för en fin glidtackling i slutet av matchen.

Jesper Löfgren - 1
Gick tidigt bort sig i en duell och fick ett gult kort. Förlorade luftduellen mot Mikael Lustig vid AIK:s ledningsmål, och höll på att ställa till det i en duell med Nicolas Stefanelli. Spelade emellan dessa misstag helt okej under första halvlek och var extremt nära att göra 1-1 efter ett volleyskott, men Sebastian Larsson rensade på mållinjen. Dålig andra halvlek då det kändes osäkert när AIK kontrade. Tappade Nicolas Stefanelli när han löpte in bakom honom vid 0-2.

Elias Andersson - 3
Gjorde det bra offensivt då han kom upp och kombinerade fint i trianglar med Magnus Eriksson och Gustav Wikheim. Kom till både inlägg och instick längs marken, men tyvärr var AIK för tjocka i straffområdet. Förlorade duellen mot John Guidetti vid 0-2, men var där och störde.

Emmanuel Banda - 2
Blandade och gav mycket. Tappade några farliga bollar i passningsspelet men jobbade hårt för att vinna tillbaka bollen. Kom till ett jätteläge efter en hörna men sköt över. Hade behövt skapa mer med boll.

Besard Sabovic - 2
Började starkt defensivt men försvann sedan ur matchen. Slog bort några bollar offensivt. Tog sig till ett farligt skottläge när Djurgården pressade på, men sköt över. Såg fruktansvärt långsam ut när han ställdes i en löpduell med Zach Elbouzedi.

Magnus Eriksson - 4
Som vanligt var kaptenen spindeln i nätet. Var i princip överallt, vann boll, startade anfallen, kombinerade sig fram, stod för farliga inspel och kom till avslut. Hade ett otroligt fin skott i högra krysset som förtjänade ett bättre slut, men Kristoffer Nordfeldt stod för en bra räddning. Levererade fina inspel vid fasta situationer under hela matchen, vilket till slut gav resultat då han spelade in bollen förbi hela AIK:s försvarslinje till Kalle Holmberg vid 1-2.

Joel Asoro - 3
Det märktes att Asoro var spelsugen efter en bra insats mot Gent senast. Började piggt och hade tydligt övertaget på sin kant. Utmanade ofta, men skulle behövt ta sig till fler skottlägen. Kom även in centralt för att kombinera med Gustav Wikheim och Magnus Eriksson under andra halvlek när Djurgården belägrade AIK:s straffområde, tyvärr gav det inget resultat.

Victor Edvardsen (ut 69) - 1
Var helt osynlig hela matchen. Fick inte särskilt mycket att jobba med, men borde ha kunnat ta sig in och påverka matchen betydligt mer. Han är en spelare som ska ta för sig mer i ett derby.

Gustav Wikheim - 3
Precis som Joel Asoro kändes Gustav Wikheim het så fort han fick bollen vid fötterna. Drev konstant upp bollen till straffområdet för att hota. Hade ett fint flow med bollen då han vred och vände för att skapa lägen. Tog sig till fler avslut än vad Asoro gjorde, men kunde även han ha tagit sig till fler. Var väldigt nära att göra mål på ett avslut vid vänstra stolpen, men den räddades ännu en gång av Kristoffer Nordfeldt.

Kalle Holmberg (in 69) - 3
Kalle var tillbaka på planen ännu en gång då han byttes in mot den iskalle Victor Edvardsen. Var något mer involverad i spelet än vad denne var, men utan att på något sätt skina. Men i 94:e minuten höll han sig framme på ett inlägg från Magnus Eriksson och reducerade till 1-2.

* * *

Hur går dina tankar kring matchen? Tycker du att någon spelare borde betygsatts annorlunda? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.