Tele2 Arena, 2022-08-17 18:45

Djurgården - Apoel Nicosia
3 - 0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF – APOEL FC
Gustav WIkheim fick fira med övriga lagkamrater och publiken efter dennes 3–0-mål.

Djurgården är endast en match från ett Europagruppspel efter en klar seger hemma mot cypriotiska APOEL. Här är Forum 1891:s spelarbetyg efter matchen.

Jacob Widell Zetterström – 3
Det var nära att bli en mardrömsstart för för den talangfulle målvakten – direkt efter avspark halkade 24-åringen till när en passnings skulle tas emot. Var förutom det felfri matchen igenom, men stod ofta sysslolös. Plockade ned inlägg och boxade bort farligheter. En av många Djurgårdsspelare som blev varnad när domaren fick spatt.

Piotr Johansson – 4
Den finns en Piotr Johansson före sommaruppehållet och en efter. Forsade fram på sin kant, vann dueller och visade på rutin när matchen hettade till från mitten av andra halvlek.

Isak Hien – 4
Bra som alltid. Det må vara tjatigt, men det tål att upprepas. Vågade spela ett offensivt försvarsspel då APOEL:s anfallare sällan hotade i djupled. Hade vissa problem i passningsspelet, men buden på mittbacken lär inte avta efter kvällens seger.

Hjalmar Ekdal – 4
Överglänste sin mittbackskollega denna match. Var följsam i försvarsspelet och styrde backlinjen som en riktig ledare. Klackade läckert fram Haris Radetinac i slutet av första halvlek – något som förtjänade en assist. Fick kröna den fina insatsen med att göra det viktiga 2–0-målet.

Elias Andersson – 3
Växer och växer som vänsterback. Fick chansen trots att Pierre Neurath Bengtsson var tillgänglig – och undra om inte platsen är hans nu framöver. Vann mycket boll och stod för ett imponerande lugn i passningsspelet. Den före detta landslagsmannen i form av Neurath Bengtsson får svårt att slå sig in framför den nya vänsterbacken.

Hampus Finndell (ut 88) – 4
En av planens bästa spelare. Tillbaka från skada och det med besked. Sprang kopiösa mängder och la inga fingrar emellan när det kom till duellspelet. Serverade snyggt Hjalmar Ekdal fram till 2-0 med en volleypassning i steget.

Rasmus Schüller – 2
Jobbade som vanligt på bra i det tysta, men slarvade en del i passningarna. Kunde mycket väl ha fått syna det röda kortet efter 45 minuter, men domaren nöjde sig med ett gult. Fick sitt andra gula kort i mitten av den andra halvleken efter ett klumpigt agerande. Avstängd i returen på tisdag. En svag tvåa.

Magnus Eriksson – 4
Regissören bakom 2–0-målet med sin fina crossboll till Hampus Finndell. När övriga i laget firade Victor Edvardsens mål med hemmasupportrarna stod lagkaptenen kvar på motståndarens planhalva för att hindra bortalaget från att sätta igång avsparken snabbt. Bara det är värt en fyra.

Joel Asoro (ut 60) – 2
Den formstarke anfallaren hade en mindre bra dag på jobbet. Hade svårt att komma loss, trots ett kraftigt övertag på de cypriotiska försvararna med sin snabbhet. Såg trött ut och byttes ut tidigt som en följd av detta.

Victor Edvardsen (ut 76) – 4
Wow wow wow, vilket avslut. Anfallaren såg att bortalagets målvakt stod långt ut och måttade en projektil från egen planhalva som seglade in i mål. Alla djurgårdare minns mycket väl 26-åringens snarlika mål från i fjol mot stockholmarna – då i Degerforströjan. Kunde blivit tvåmålsskytt om inte försvarande huvud hade varit i vägen.

Haris Radetinac (ut 76) – 4
Järnkaminen Haris Radetinac sprang och sprang och sprang. APOEL försökte sätta stopp för den outtröttlige, men inte ens en smäll mot huvudet satte stopp för 36-åringen. Sprang runt med ett paket runt huvudet stora delar av matchen. Borde ha utökat Djurgårdens ledning. Avslutet letade sig dock ut precis utanför.

Gustav Wikheim (in 60) – 3
Det blir svårt för Djurgårdens tränarpar att hålla norrmannen utanför startelvan i den här formen. Höll emot och placerade snyggt in matchens tredje mål bakom APOEL:s målvakt. Flöt fram mellan motståndarna på ett lekfullt sätt.