Spelarbetyg: Djurgårdens IF - BK Häcken
Djurgården håller nervöst tummarna för att Rasmus Schüller inte blir borta allt för länge mitt under guldstrid och europaspel.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - BK Häcken

Djurgården tappade serieledningen efter en svidande 0-1-förlust mot BK Häcken. Bortalaget stod för en bra första halvlek och lyckades få hål på Jacob Widell Zetterström efter ett oturligt misstag av Hjalmar Ekdal. Här är Forum 1891:s spelarbetyg från söndagens match.

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig

Jacob Widell Zetterström - 3
Gjorde en fin räddning direkt i matchens första minuter. Var iskall när han stannade kvar och gjorde sig stor mot Lars Olden Larsen vid dennes friläge i 27:e minuten. Kunde inte göra så mycket som målvakt vid Häckens mål.

Piotr Johansson - 2
Började bra då han tryckte på längs sin högerkant och sköt in sina inlägg. Började slå bort en del bollar ju längre första halvlek gick och så fortsatte det under resten av matchen. Häcken kom till en del farliga lägen på Piotr Johanssons kant men utan att han var direkt dålig.

Marcus Danielson - 3
En bra match rakt igenom. Kom upp högt och bröt, slog fina långbollar och var följsam i de defensiva aktionerna. Höll på att sluta dåligt då bollen studsade olyckligt på honom men Jacob Widell Zetterström räddade upp situationen. Hade kunnat hota mer offensivt på fasta situationer.

Hjalmar Ekdal - 2
Gjorde även han en bra match överlag, tyvärr så var det han som tappade bollen innan målet då han halkade till. Påstod själv att han blev dragen i tröjan, men det var inget som räckte till en avblåsning. Var i övrigt bra i passningsspelet och hade någon nick på mål i första halvlek. Kom sedan upp i plan när Djurgården pressade på för en kvittering och fick även ett farligt läge, men sköt utanför.

Pierre Neurath Bengtsson - 2
Följde med upp bra i anfallen men hans inspel blev sällan farliga. Gjorde inga större misstag.

Hampus Finndell (ut 37) - 3
En av Djurgårdens bästa spelare i första halvlek. Länkade ihop mittfält och anfall på ett bra sätt och tog sig in i offensivt straffområde hela tiden. Hade ett farligt läge då han styrde bollen utanför efter ett fint inspel från Victor Edvardsen. Fick ta mycket stryk och gick ut på grund av en befarad hjärnskakning efter en hård duell med Johan Hammar.

Rasmus Schüller (ut 75) - 3
Så otroligt viktig för Djurgården. Var som ett fiskenät man trollar med vid djuphavsfiske när han fick fast alla bollar innan dessa fördelades vidare. Gick oroande ut med vad som såg ut att vara en bristning i baksida lår.

Magnus Eriksson - 3
Som vanligt dirigenten i Djurgårdens anfallsspel, vilket han gjorde bra men slog bort någon boll för mycket. Hade behövt komma med fler centrala instick istället för att spela ut bollen via kanterna då detta endast ledde till inläggsspel. Vann fint boll i 24:e minuten innan han tog sig upp och avslutade anfallet med ett skott precis utanför. Kom till ett livsfarligt läge i slutet av första halvlek men misslyckades då han var tvungen att ta avslut med sin högerfot. Stod för många inspel under slutpressen, men Häcken var bra i luftrummet.

Haris Radetinac - 2
Helt osynlig i första halvlek. Höjde sig sedan nämnvärt under de inledande minuterna av andra halvlek då han stod för två skott på mål. Försvann sedan sakta ur matchbilden igen. Försökte vrida och vända sig till några lägen ute till vänster, men inget som ledde till några farligheter. 

Victor Edvardsen - 3
Djurgårdens bästa spelare tillsammans med Marcus Danielson. Bra djupledslöpningar, höll upp bollen väl och skapade farligheter med fina inspel. Hade behövt ta sig till fler lägen själv för ett högre betyg. Slog en otroligt fin yttersida till Hampus Finndell som förtjänade ett bättre slut. Blev varnad i 44:e minuten för gestikulerande efter att ha fått en frispark dömd emot sig.

Gustav Wikheim (ut 55) - 1
Misslyckades med allt under sin tid på planen, otroligt svag.

---

Emmanuel Banda (in 37) - 3
Slängdes plötsligt in i matchen efter att Hampus Finndell gått av. Var bra i passningsspelet men hade behövt bryta fler linjer centralt för att skapa oreda i Häckens försvar. Kom till ett farligt skottläge i 60:e minuten men sköt utanför. Den typ av läge man gärna hade sett mer av under matchen från Emmanuel Banda.

Joel Asoro (in 55) - 1
Bidrog med lite mer energi än vad Gustav Wikheim gjorde men lyckades inte heller med särskilt mycket. Slog några lösa inlägg. 

Besard Sabovic (in 75)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

* * *

Hur går dina tankar kring matchen? Tycker du att någon spelare borde betygsatts annorlunda? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Kim Köhler@kungkimbo2022-10-09 21:07:00
Author

Fler artiklar om Djurgården