Djurgården - Degerfors
3 - 2

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Degerfors IF
Radetinac avgjorde matchen mot Degerfors i slutminuterna.

Djurgårdens IF tog emot bottenlaget Degerfors IF hemma på Tele2 arena. Trots en ganska svag insats från hemmalaget, lyckades Blåränderna tillslut vinna med 3-2. Här är våra spelarbetyg.

Widell Zetterström 3

För att släppa in två mål mot ett bottenlag gör han en riktigt bra match. Degerfors får flera bra skottlägen och med en sämre målvakt kunde Djurgården ha förlorat den här matchen.

Cornic 3
Gör en bra första halvlek och springer upp och ner längst sin högerkant i sann Witry-anda. I andra halvlek fortsätter han slita på bra, men tappar lite i offensiven i takt med att hela laget blir sämre.

Une Larsson 3
Likt hela laget gör han en riktigt bra första halvlek. Degerfors har flera kontringslägen, som Une bryter genom att läsa spelet. I andra halvlek får han jobba närmare eget mål, där han fortsatt gör det bra och kan inte klandras för något av målen.

Ekdal 3
Gör en otrolig första halvlek. Han vinner alla defensiva dueller, han fyller på offensivt och toppar det hela med ett högklassigt nickmål. Andra halvlek är okej från hans sida, men han tappar stundtals sin markering i det egna straffområdet.

Käck 3
Gör en bra defensiv match där han bland annat stoppar en Degerforsspelare från att peta in bollen i öppet mål. Offensivt visade han upp sin fina vänsterfot då han slog flertalet bra svepande passar och fina inlägg. Gör dessutom en fin assist till Ekdal.

Schüller 2
Som vanligt vinner han mycket boll och löser även de flesta situationerna med boll. Slarvade dock ibland med bollen vid fötterna

Finndell 3
Löser nästan alla trånga och svåra situationer med bollen. Däremot slår han bort några enkla bollar. Får trean framförallt för att han sliter så hårt i båda riktningarna matchen igenom.

Eriksson 2
Har förvånansvärt lite boll, och när han väl har bollen slarvar han lite för mycket. Men han visar upp vilken klasspelare han är och gör ett snyggt mål, trots en dålig dag på jobbet.

Chilufya 2 (ut 77)
Det ville sig inte idag. Han skapar massor av lägen för sig själv, men väljer nästan alltid fel beslut i den sista tredjedelen.

Bärkroth 2 (ut 66)
Han är ingen forward.

Radetinac 3 (ut 89)
Ramsan som lyder, “Haris Radetinac, han ger aldrig upp”, passar väldigt bra idag. Han är den bästa av de offensiva spelarna matchen igenom. Men framförallt avgör han matchen med sitt viktiga 3-2-mål. Han ger aldrig upp!

Asoro 3 (in 66)
Ett riktigt piggt inhopp. Börjar med att vinna boll högt upp i banan direkt, men slår ett för svagt inlägg. Men bara några minuter senare gör han assist till det avgörande målet.