Tele2 Arena, 2022-04-04 19:10

Djurgården - Degerfors
3 - 1

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Degerfors IF
Victor Edvardsen blev matchhjälte med två mål mot sina förra klubb.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Degerfors IF

Under måndagen spelade Djurgården Allsvensk premiär hemma på Tele2 arena mot Degerfors IF. Matchen bestod av fyra träffar i virket för bortalaget och ett grymt mål av en debutant. Slutresultatet blev 3-1 till blåränderna.

Betygsskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dålig

Zetterström 4

Får oväntat mycket att göra idag på jobbet. Tvingas göra sju räddningar och där av några av de svårare slaget. 

Johansson 2
Inleder matchen bra och fyller på konstant längst sin högerkant. I andra halvlek tvingas han stanna mer defensivt och tappar därför mycket i offensiven.  

Hien 2
Slår några riktigt slarviga passningar som skapar farliga kontringar samt är en stolpträff från ett självmål. Men slår också fina uppspel, bland annat en assist, samt gör några riktigt fina brytningar. En svag tvåa, men visar samtidigt upp en stor potential.

Ekdal 2
En bra match i offensiven. Det som sticker ut mest är anfallet som han själv startar med ett fint uppspel och sedan avslutar han anfallet med en nick precis utanför stolpen. Men hela Djurgårdens försvar var kollektivt för dåligt för att Hjalmar ska kunna kika på de högre betygen. 

Bengtsson 3 (ut 70)
Är en väldigt stabil spelare som gör det mesta rätt. Säker i passningsspelet och är ofta på rätt plats på planen. Fint inspel till det som leder till 2-1-målet.

Schüller 3
Bara att en spelare tvingas linda bandage runt huvudet och spelar vidare ändå räcker för de högre betygen. Men förutom sin “huvudbonad” vinner han mycket boll och står för några fina uppspel.

Finndell 3
Under flera tillfällen lyckas han kombinera sig fram på mittfältet med sina lagkamrater på ett väldigt snyggt sätt. Det leder också till fler bra målchanser både för honom själv och hans lagkamrater. Borde däremot gjort ett mål i slutet av andra halvlek när han får skotta fritt ungefär från straffpunkten. 

Eriksson 3 (78)
Är tillbaka efter en kortare tids frånvaro på grund av hjärnskakning. Men han var lika bra som han alltid är. De mesta av spelet går genom hans vänsterfot och med lite mer skärpa hos lagkamraterna skulle han mycket väl kunnat få med sig både en och två assist från matchen.

Radetinac 2
Den mesta anonyma i anfallstrion idag. Men han sliter på som vanligt och gör ett bra jobb i defensiven. 

Edvardsen 4 (ut 90)
En riktig klasspelare. Hotar konstant i djupled, trycker bort försvarare med sin fysik och visar upp en fin teknik. Sedan skadar det inte heller att han gör två mål.

Hakšabanovic 3 (ut 70)
Vilken debut! Och vilket mål! Förutom sitt snygga mål och sin fina teknik verkar han redan nu hittat ett bra samspel med Victor Edvardsen. Byts ut på grund av skada vilket förhoppningsvis inte ska vara något allvarligt. 

Löfgren 2 (in 70)
Byts in för att säkra upp defensiven som stundtals såg svajig ut. Känns lite säkrare efter bytet. 

Käck 2 (in 70)
Ersätter en skadad Pierre Bengtsson och gör det på ett bra sätt. 

Asoro (in 78)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Wikheim (in 90)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Filip Karlquistfilipkarlquist@gmail.com2022-04-04 23:30:00
Author

Fler artiklar om Djurgården