Tele2 Arena, 2022-03-05 13:00

Djurgården - Halmstads BK
1 - 1

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Halmstads BK
Joel Asoro är den enda spelaren som byts in i Djurgårdens IF:s 1-1-match mot Halmstad BK.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - Halmstads BK

Djurgårdens IF behövde en poäng hemma mot Halmstads BK för att säkra avancemang från gruppspelet i Svenska cupen. Efter en ganska svag match från hemmalaget blev det 1-1 och Djurgården är nu klara för kvartsfinal. Här är Forum1891:s spelarbetyg från matchen.

Betygsskala
5=Mästerlig
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dålig


Vasyutin 3
Är stabil och trygg i målet och räddar dessutom ett friläge. Kan inte klandras för Halmstads mål.

Johansson 3
Är säker i defensiven och gör hemmalagets enda mål när han tar en djupledslöpning centralt i banan. 

Hien 2
För att vara den första tävlingsmatchen från start gör han det bra. Visar på goda kvaliteter i luftrummet både i försvar och anfall. 

Ekdal 2
Jämfört med hans vanliga standard gör han en dåligt match. Är varken resolut i försvaret eller kreativ i uppspelsfasen. 

Bengtsson 2
Mycket av det etablerade anfallsspelet kommer genom att Pierre följer med högt upp i banan och försöker hitta in med inlägg. Är i övrigt väldigt stabil i passningsspelet. 

Schüller 2
En väldigt svag insats från den defensiva mittfältaren. Slår bort flertalet passningar och vinner allt för få närkamper. En svag tvåa.

Finndell 2
Likt de flesta i Djurgården idag spelar han ett allt för enkelt spel vilket gör det lätt för Halmstad med sin låga backlinje att försvara. 

Eriksson 3
Försöker utmana motståndarlagets försvar med sina genomskärare. Spelar bland annat fram till ett friläge för Asoro och till Piotrs mål. Men han slår också bort några bollar lite för enkelt. 

Radetinac 2
En anonym tillställning för den evigt unga yttermittfältaren. Gör ingenting i offensiv riktning som sätter motståndarnas försvarare på några större prov. 

Holmberg 2 (ut 56)
Har inlett gruppspelet starkt genom att ligga bakom alla Djurgårdens fyra mål i de två tidigare matcherna. Men idag försvinner han ur matchbilden alldeles för mycket och byts med rätta ut tidigt i andra halvlek. En svag tvåa. 

Edvardsen 2
Spelar ännu en gång på vänsterkanten vilket har lett till mål i de tidigare matcherna. Han gör en okej match och försöker utmana sin försvarare flera gånger. Men för att kika på de högre betygen behöver han sätta friläget han får i den andra halvleken. 

Asoro 2 (in 56)
Är den enda spelaren som byts in i matchen. Lyckas ta sig till ett bra nickläge och lite senare kommer han också nästan helt fri med målvakten. Men även han behöver göra mål på sina chanser för de högre betygen. 

Filip Karlquistfilipkarlquist@gmail.com2022-03-05 17:04:00
Author

Fler artiklar om Djurgården